MijnVlissingen

Vlissingers voor elkaar

Oost-Souburg

Ritthem

Middengebied

Binnenstad

Paauwenburg

Groot-Lammerenburg

Zomerspelen 2021

Klimmen, rennen, voetballen, spelletjes doen en vooral heel veel lol maken. Dat zijn dé ingrediënten van de populaire Zomerspelen in Vlissingen voor kinderen vanaf 5 t/m 12 jaar. Kinderen die dit jaar niet op vakantie kunnen, hebben zo de dag van hun leven! Daarnaast helpen de zomerspelen een handje om verveling in de wijken tegen te gaan. Vanwege de corona maatregelen zijn we dit jaar genoodzaakt om de spelen in aangepaste vorm te laten plaatsvinden. Stichting ROAT werkt dit jaar samen met een beperkt aantal organisaties zoals Kunst Educatie Walcheren, buurtpreventie en de wijkvereniging Bossenburgh. Daarnaast is een vaste groep medewerkers aanwezig om de zomervakantiespelen te laten plaatsvinden vanaf 27 juli t/m 12 augustus 2021. Iedere dinsdag- en dondermiddag van 13.30 – 16.30 uur, telkens in een andere wijk van Vlissingen. Deelname is gratis. Op elke locatie wordt een speelveld ingericht met een stormbaan, klimtoestel, panna voetbal, rodeo bal rijden, strandspelletjes, ballonnenclown, streetdance en nog veel meer.

Door de oplopende coronabesmettingen vragen wij dringend om kinderen thuis te laten die gezondheidsklachten hebben gerelateerd aan corona. Daarnaast is registratie van de namen en adressen van de kinderen verplicht op een presentielijst. Aanmelding vooraf voor deelname aan de zomerspelen is niet nodig. Bij grote drukte wordt er gewerkt met tijdsblokken. Op het speelterrein zelf mogen zo min mogelijk ouders aanwezig zijn.

 

Data en locaties Zomerspelen 2021 (13.30 – 16.30 uur)

Dinsdag 27 juli – van Nispenplein(Centrum) 

Donderdag 29 juli -Karolingenburght (Oost –Souburg)

Dinsdag 3 augustus – Schuitvaartpark/ RKF court (Middengebied)

Donderdag 5 augustus –Nelson Mandelapark (Paauwenburg)

Dinsdag 10 augustus Indianenveld ( Bossenburgh)

Donderdag 12 augustus speelweide / basketbalveld (Westerzicht)

 

Alle activiteiten vinden buiten plaats en we zijn daarmee wel afhankelijk van de weersomstandigheden. Bij slecht weer of bij extreme hitte wordt de activiteit afgelast. Dit zullen wij bekendmaken via de Facebookpagina en via onze website. Bij vragen of voor meer informatie kunt u bellen of mailen: 0118 468158 of info@stichtingroat.com.

Gedurende de laatste schoolweek krijgen alle kinderen uit Vlissingen nog een flyer uitgereikt op school. Wij hopen dat veel kinderen uit de diverse wijken zich melden bij de zomerspelen. Laten we er samen een leuke vakantietijd van maken!

Onze initatieven – Vlissingen Breed

Heb je een leuk idee voor Vlissingen?

Laat het ons weten!

Oost-Souburg

Een dorp en kern waar de meeste inwoners van Vlissingen wonen. De omgeving heeft leuke winkels, sociale voorzieningen, scholen en wijkcentra. Het dorp bestaat uit de buurten Kern Oost-Souburg, Zeewijksingel, Groot-Abeele, Schoonenburg en Molenweg en omgeving. Woon jij in Oost-Souburg en wil je meer weten over Oost-Souburg op sociaal en maatschappelijk vlak, dan ben je hier op het juiste adres! Alles over Oost-Souburg  

Middengebied

In het hart van de gemeente ligt de wijk Middengebied. Het is een groot gebied met veel diversiteit in de samenstelling van de wijkbevolking. Er wonen ruim 10.000 mensen, bijna een kwart van alle Vlissingers. Lees alles over het Middengebied.  

Binnenstad

Deze pagina is nog in constructie

Paauwenburg

In de wijk Paauwenburg wonen circa 5.700 mensen in 2.640 huishoudens. De samenstelling is overwegend autochtoon, ca. 25% is van allochtone afkomst. De wijk is gesitueerd aan de westkant van Vlissingen in de nabijheid van strand en zee, gebouwd vanaf halverwege de jaren 60. Lees meer over Paauwenburg.

Groot-Lammerenburg

Bossenburgh, Rosenburg, Lammerenburg, Westerzicht, Papegaaienburg en West-Souburg: ruim wonen aan de rand van de stad. Een wijk met meerdere gezichten. Lees alles over Groot-Lammerenburg.