MijnVlissingen

Vlissingers voor elkaar

Oost-Souburg

Ritthem

Middengebied

Binnenstad

Paauwenburg

Groot-Lammerenburg

Zeeuws Verlies

Doelstelling van de organisagtie

Zeeuws Verlies is er voor iedereen in Zeeland die informatie, advies of steun zoekt bij een groot verlies.

Het mogelijk belang voor Vlissingen

Stichting Zeeuws Verlies is een kenniscentrum over de onderwerpen verlies en rouw en biedt mensen ondersteuning bij deze aspecten. Zeeuws Verlies is bekend met beschikbare rouwzorg die in Zeeland bestaat en kan hierover meer informatie verstrekken. Daarnaast kan de organisatie verwijzen naar passende hulp in de omgeving. Zeeuws Verlies biedt mensen ondersteuning in het leren omgaan met verlies. Niet alleen met betrekking tot rouw, maar bijvoorbeeld ook in het leren omgaan met verlies van gezondheid, echtscheiding of verlies van een baan. Rouwzorg betreft het hele terrein van zorg voor tijdens en na een overlijden. Echter houdt Zeeuws Verlies zich vooral bezig met nazorg.

Hieronder staan diverse werkzaamheden van de stichting beschreven:
– Organiseren van openbare lezingen en trainingen, tevens voor stichtingen en verenigingen.
– Bevorderen van kennis en deskundigheid van professionals en vrijwilligers die in aanraking komen met rouw en verlies.
– Stimuleren van nieuwe initiatieven op het gebied van rouw en verlies.
– Uitwisselen van kennis en ervaring over rouwzorg ter bevordering van kwaliteit.
– Geven van presentaties over de activiteiten van Zeeuws verlies (op aanvraag)
– Behartigen van de belangen voor goede rouwzorg binnen de provincie.
– Verbinden, samenwerken en afstemmen met organisaties die hulp bieden met betrekking tot verliesverwerking. Zeeuws Verlies biedt steun aan alle inwoners van de provincie Zeeland. Er wordt niet alleen ondersteuning geboden voor inwoners van de wijk Oost-Souburg, maar ook aan professionals zoals huisartsen, maatschappelijk werkers, leerkrachten en andere beroepsgroepen in Zeeland. Mensen kunnen hier terecht voor informatie, advies of steun bij verlies.

Contactgegevens

Adres:
Puccinilaan 20
4384 MK Vlissingen

Email: info@zeeuwsverlies.nl

Telefoon: 06 – 25 03 24 98

Website: www.zeeuwsverlies.nl

 

Onze initatieven – Vlissingen Breed

Heb je een leuk idee voor Vlissingen?

Laat het ons weten!

Oost-Souburg

Een dorp en kern waar de meeste inwoners van Vlissingen wonen. De omgeving heeft leuke winkels, sociale voorzieningen, scholen en wijkcentra. Het dorp bestaat uit de buurten Kern Oost-Souburg, Zeewijksingel, Groot-Abeele, Schoonenburg en Molenweg en omgeving. Woon jij in Oost-Souburg en wil je meer weten over Oost-Souburg op sociaal en maatschappelijk vlak, dan ben je hier op het juiste adres! Alles over Oost-Souburg  

Middengebied

In het hart van de gemeente ligt de wijk Middengebied. Het is een groot gebied met veel diversiteit in de samenstelling van de wijkbevolking. Er wonen ruim 10.000 mensen, bijna een kwart van alle Vlissingers. Lees alles over het Middengebied.  

Binnenstad

Deze pagina is nog in constructie

Paauwenburg

In de wijk Paauwenburg wonen circa 5.700 mensen in 2.640 huishoudens. De samenstelling is overwegend autochtoon, ca. 25% is van allochtone afkomst. De wijk is gesitueerd aan de westkant van Vlissingen in de nabijheid van strand en zee, gebouwd vanaf halverwege de jaren 60. Lees meer over Paauwenburg.

Groot-Lammerenburg

Bossenburgh, Rosenburg, Lammerenburg, Westerzicht, Papegaaienburg en West-Souburg: ruim wonen aan de rand van de stad. Een wijk met meerdere gezichten. Lees alles over Groot-Lammerenburg.