MijnVlissingen

Vlissingers voor elkaar

Oost-Souburg

Ritthem

Middengebied

Binnenstad

Paauwenburg

Groot-Lammerenburg

Winnaar FN aanmoedingingsprijs 2018

In 2018 won Claudia van de Ketterij de aanmoedigingsprijs, onderdeel van de Frans Naerebout Prijs, voor haar vrijwillige inzet en organisatie van De Vaart van Vlissingen en de City Trail. Het organiseren van deze evenementen kost heel wat inspanning.

Vlissingen – Claudia deed zelf ooit mee aan een City Run in België. Daar kwam ze op het idee om ook zoiets in Vlissingen te organiseren. Hoe pak je dat aan en wat komt er allemaal bij kijken? “Wij waren met een team naar België en hebben met dat team besloten zoiets hier te doen. Gewoon om andere lopers en wandelaars een leuke dag te bezorgen.” vertelt Claudia enthousiast. “Het mes snijdt met zo’n evenement aan meerdere kanten want afgezien van het plezier dat je samen hebt, zie je ook de stad op een andere manier en leg je nieuwe sociale contacten. We hebben een plan gemaakt, zijn in gesprek gegaan met de gemeente en de konden aan de slag.”

Er werden inmiddels steeds minder van dit soort evenementen georganiseerd in Vlissingen. Dus Claudia toonde lef en stapte daarmee in een gat in de markt. Want het aantal deelnemers blijkt iedere keer groter. Ook bij de City Trail die Claudia oppakte. “Dit jaar gaat die vanwege de coronacrisis niet door. Maar als alles meezit wordt die verplaatst naar 2021 en dan maken we er een feestje van want dan is het de vijfde editie.”

Druk

Claudia krijgt het dan weer druk met het benaderen van winkeliers en het aanvragen van vergunningen. “Het leuke is dat bijvoorbeeld bij de City Trail, ondernemers hun zaak openen zodat wandelaars en hardlopers door hun pand heen kunnen. Dan kom je ergens binnen waar je anders misschien nooit komt of waar je nog nooit geweest bent. Dat geldt ook voor andere gebouwen in de stad. Het evenement is opgezet om de stad te promoten en die op een andere manier te laten zien.”

Verrassing

De Frans Naerebout Prijs kwam voor Claudia als een totale verrassing. “Ik ben dit gaan doen omdat ik er zelf een uitdaging in zag en er eigenlijk te weinig aanbod was. Dat het zó gewaardeerd werd dat ik er zelfs een prijs voor zou krijgen, had ik nooit gedacht. Dat geeft voldoening, dan heb je er veel mensen een plezier mee gedaan. We kregen een oorkonde en een geldbedrag, daar zijn we met het hele team van uit eten geweest.” Op de oorkonde staat: “Mevrouw van de Ketterij weet met haar enthousiasme en energie een team te smeden en zo een 2-daags sportevenement als ‘De Vaart van Vlissingen’ te organiseren. Dit is een bijzonder project. Bedoelt voor alle leeftijden, voor de fanatieke sporters maar ook voor de recreant. Er is groot respect en waardering voor haar doorzettingsvermogen, creativiteit en haar gave om mensen te binden.” Claudia glundert: “Nou, als je dat leest dan mag je toch best een beetje trots zijn? Ik kijk met plezier uit naar de vijfde editie volgend jaar. En wees er snel bij tegen die tijd: de inschrijving is altijd zó vol.” De City Trail staat gepland op 28 maart 2021. Wil je iemand voordragen voor de Frans Naerebout Prijs? Dat kan tot 11 september via: https://www.vlissingen.nl/formulieren/nominatie-frans-naereboutprijs-2020.html

Onze initatieven – Vlissingen Breed

Heb je een leuk idee voor Vlissingen?

Laat het ons weten!

Oost-Souburg

Een dorp en kern waar de meeste inwoners van Vlissingen wonen. De omgeving heeft leuke winkels, sociale voorzieningen, scholen en wijkcentra. Het dorp bestaat uit de buurten Kern Oost-Souburg, Zeewijksingel, Groot-Abeele, Schoonenburg en Molenweg en omgeving. Woon jij in Oost-Souburg en wil je meer weten over Oost-Souburg op sociaal en maatschappelijk vlak, dan ben je hier op het juiste adres! Alles over Oost-Souburg  

Middengebied

In het hart van de gemeente ligt de wijk Middengebied. Het is een groot gebied met veel diversiteit in de samenstelling van de wijkbevolking. Er wonen ruim 10.000 mensen, bijna een kwart van alle Vlissingers. Lees alles over het Middengebied.  

Binnenstad

Deze pagina is nog in constructie

Paauwenburg

In de wijk Paauwenburg wonen circa 5.700 mensen in 2.640 huishoudens. De samenstelling is overwegend autochtoon, ca. 25% is van allochtone afkomst. De wijk is gesitueerd aan de westkant van Vlissingen in de nabijheid van strand en zee, gebouwd vanaf halverwege de jaren 60. Lees meer over Paauwenburg.

Groot-Lammerenburg

Bossenburgh, Rosenburg, Lammerenburg, Westerzicht, Papegaaienburg en West-Souburg: ruim wonen aan de rand van de stad. Een wijk met meerdere gezichten. Lees alles over Groot-Lammerenburg.