MijnVlissingen

Vlissingers voor elkaar

Oost-Souburg

Ritthem

Middengebied

Binnenstad

Paauwenburg

Groot-Lammerenburg

Walchers Platform voor de Minima

Doelstelling van de organisagtie

De doelstelling van het Walchers Platform voor de Minima is het bieden van hulp aan kwetsbare mensen die ondersteuning nodig hebben, in een steeds complexere samenleving.

Het mogelijk belang voor Vlissingen

Het Walchers Platform voor de Minima geeft advies aan en overlegt met de Walcherse gemeenten met betrekking tot het minimabeleid. Er wordt overlegd met aangesloten organisaties en samen signaleren zij knelpunten. Waar nodig wordt er ondersteuning geboden bij het invullen van formulieren voor onder andere aanvragen kwijtschelding gemeentelijke/waterschap belastingen, aanvragen toeslagen declaratiefonds, bijzondere bijstand, sportfonds en andere uitkeringsaanvragen. Er wordt hiervoor tweemaal per week een sociaal spreekuur gehouden (Vincent van Goghlaan 241a te Vlissingen). Het Walchers Platform voor de Minima is medevertegenwoordiger in de WMO-adviesraad Vlissingen en wordt gedragen door mensen die zich op vrijwillige basis inzetten. Het Walchers Platform voor de Minima kan hulp aanbieden aan de bewoners uit de wijk Oost-Souburg, bij het helpen in het op orde stellen van hun leven. Bewoners kunnen zelf het Walchers Platform voor de Minima benaderen, maar wanneer nodig kunnen andere instanties een cliënt doorverwijzen naar deze vrijwilligersorganisatie, zodat de problemen met de formulieren/instanties worden opgelost.

Contactgegevens

Adres:
Stadhuis Vlissingen Paul Krugerstraat 1
4382 MA Vlissingen

Email: vrijwilligerspunt@vlissingen.nl

Telefoon: 14 – 0118

Website: www.vacaturebank.vrijwilligerspuntvlissingen.nl/organisaties/walchers-platform-voor-deminima

Openingstijden: Het sociale spreekuur is elke dinsdag en donderdag van 10.00 tot 12.00 uur in het In- en Uitloophuis te Vlissingen (Vincent van Goghlaan 241a in Vlissingen)

 

 

Onze initatieven – Vlissingen Breed

Heb je een leuk idee voor Vlissingen?

Laat het ons weten!

Oost-Souburg

Een dorp en kern waar de meeste inwoners van Vlissingen wonen. De omgeving heeft leuke winkels, sociale voorzieningen, scholen en wijkcentra. Het dorp bestaat uit de buurten Kern Oost-Souburg, Zeewijksingel, Groot-Abeele, Schoonenburg en Molenweg en omgeving. Woon jij in Oost-Souburg en wil je meer weten over Oost-Souburg op sociaal en maatschappelijk vlak, dan ben je hier op het juiste adres! Alles over Oost-Souburg  

Middengebied

In het hart van de gemeente ligt de wijk Middengebied. Het is een groot gebied met veel diversiteit in de samenstelling van de wijkbevolking. Er wonen ruim 10.000 mensen, bijna een kwart van alle Vlissingers. Lees alles over het Middengebied.  

Binnenstad

Deze pagina is nog in constructie

Paauwenburg

In de wijk Paauwenburg wonen circa 5.700 mensen in 2.640 huishoudens. De samenstelling is overwegend autochtoon, ca. 25% is van allochtone afkomst. De wijk is gesitueerd aan de westkant van Vlissingen in de nabijheid van strand en zee, gebouwd vanaf halverwege de jaren 60. Lees meer over Paauwenburg.

Groot-Lammerenburg

Bossenburgh, Rosenburg, Lammerenburg, Westerzicht, Papegaaienburg en West-Souburg: ruim wonen aan de rand van de stad. Een wijk met meerdere gezichten. Lees alles over Groot-Lammerenburg.