MijnVlissingen

Vlissingers voor elkaar

Oost-Souburg

Ritthem

Middengebied

Binnenstad

Paauwenburg

Groot-Lammerenburg

Vrijwilligerspunt

Veel mensen zetten zich graag in voor hun sportclub, op school, voor de buurt of bij evenementen. Het is niet van belang of u elke week of eens per jaar actief bent als vrijwilliger. U bent er als dat nodig is.

Vrijwilligerswerk is leuk 

Logisch, want anders zou u er niet aan beginnen of er al snel mee stoppen. Het is ook leerzaam. U leert niet alleen andere mensen kennen, maar ook samenwerken, belangen afwegen, zaken afstemmen of gewoon de handen uit de mouwen steken. Iedereen kan het. Jong of oud, man of vrouw, werkzaam of met pensioen, denker of doener; het maakt niet uit. U bepaalt zelf op basis van uw eigen capaciteiten of interesse, wat u wilt en hoe vaak u beschikbaar bent.

Keus genoeg 

Vrijwilligerswerk is er in allerlei soorten en maten. De één wil graag vergaderen, de ander steekt liever zijn handen uit de mouwen. In beide gevallen kunt als vrijwilliger aan de slag.

In onze vacaturebank staan tal van vrijwilligersvacatures die verschillende organisaties in de regio hebben aangemeld. Heeft u vragen of wilt u liever in een persoonlijk gesprek bepalen welke vacature en welke organisatie het beste bij u past? Neem dan contact met ons op.

Leren en trainen 

Iets nieuws leren, iets anders gaan doen, ongebruikte talenten ontdekken. Dat zijn de allerleukste kanten van vrijwilligerswerk. Net als in andere banen zijn er mogelijkheden om goed en beter te worden in het werk.

Een klus voor één keer 

Vrijwilligerswerk hoeft niet meteen een vrijwilligersbaan te zijn. Er zijn genoeg zogenaamde ‘korte klussen’. Er zijn korte klussen van een dag of een maand. In elk geval hebben ze altijd een einddatum. Helpen bij festivals en evenementen of collecteren voor een goed doel zijn voorbeelden van een ‘Korte klus’.

Deze klussen bieden een ideale kans om eens kennis te maken met vrijwilligerswerk, bijvoorbeeld tijdens een (school)vakantie.

Onze initatieven – Vlissingen Breed

Heb je een leuk idee voor Vlissingen?

Laat het ons weten!

Oost-Souburg

Een dorp en kern waar de meeste inwoners van Vlissingen wonen. De omgeving heeft leuke winkels, sociale voorzieningen, scholen en wijkcentra. Het dorp bestaat uit de buurten Kern Oost-Souburg, Zeewijksingel, Groot-Abeele, Schoonenburg en Molenweg en omgeving. Woon jij in Oost-Souburg en wil je meer weten over Oost-Souburg op sociaal en maatschappelijk vlak, dan ben je hier op het juiste adres! Alles over Oost-Souburg  

Middengebied

In het hart van de gemeente ligt de wijk Middengebied. Het is een groot gebied met veel diversiteit in de samenstelling van de wijkbevolking. Er wonen ruim 10.000 mensen, bijna een kwart van alle Vlissingers. Lees alles over het Middengebied.  

Binnenstad

Deze pagina is nog in constructie

Paauwenburg

In de wijk Paauwenburg wonen circa 5.700 mensen in 2.640 huishoudens. De samenstelling is overwegend autochtoon, ca. 25% is van allochtone afkomst. De wijk is gesitueerd aan de westkant van Vlissingen in de nabijheid van strand en zee, gebouwd vanaf halverwege de jaren 60. Lees meer over Paauwenburg.

Groot-Lammerenburg

Bossenburgh, Rosenburg, Lammerenburg, Westerzicht, Papegaaienburg en West-Souburg: ruim wonen aan de rand van de stad. Een wijk met meerdere gezichten. Lees alles over Groot-Lammerenburg.