MijnVlissingen

Vlissingers voor elkaar

Oost-Souburg

Ritthem

Middengebied

Binnenstad

Paauwenburg

Groot-Lammerenburg

Vrijwillige Burgeradviseurs: hulp is altijd dichtbij

 

Een luisterend oor en een passende oplossing voor vragen waar u hulp bij nodig heeft

Heeft u vragen op het gebied van zorg en welzijn, maar geen netwerk om hulp en ondersteuning van te krijgen? Dan kunt u een Vrijwillig Burgeradviseur inschakelen. De Vrijwillig Burgeradviseur helpt u niet alleen op weg met vragen over zorg en welzijn, maar ook als die vragen gaan over inkomen, wonen, recht, vervoer of participatie. Hij of zij is op de hoogte van de plaatselijke en regionale mogelijkheden voor ondersteuning, advies en informatievoorziening. Zo gaat u samen op zoek naar een passende oplossing voor uw situatie.

Soms heeft u gewoon iemand nodig die er voor u is

Voorbeelden van situaties waarbij een Vrijwillig Burgeradviseur kan helpen:

· Hoe kan ik zo lang mogelijk zelfstandig thuis blijven wonen?

· Ik heb weinig contacten en voel me eenzaam.

· Ik heb geen eigen vervoer, hoe haal ik nu mijn boodschappen?

· Ik weet me geen raad met alle formulieren en rekeningen.

· Ik wil bemiddeling met instanties.

· Ook helpen ze u met vragen over:

× zorgtoeslag

× huurtoeslag

× kwijtschelding belastingen

× inschrijving Zuidwest Wonen

Van vraag naar oplossing

Een Vrijwillig Burgeradviseur maakt een afspraak met u om uw vraag in kaart te brengen en u op weg te helpen. Hiervoor gaat de adviseur op zoek naar de benodigde informatie. Afhankelijk van de situatie kiest een Vrijwillig Burgeradviseur ervoor om u te informeren, door te verwijzen of te adviseren.

Wanneer het gaat om een gesprek aan huis met een klantondersteuner van het team Wmo en Jeugd, kan de Vrijwillig Burgeradviseur:

· hulp bieden bij het voorbereiden van een gesprek;

· u ondersteunen tijdens of na het gesprek.

Contact

De coördinatie van de Vrijwillig Burgeradviseurs ligt bij het Vrijwilligerspunt Vlissingen. Voor vragen kunt u contact opnemen met het Vrijwilligerspunt Vlissingen. Bereikbaar via telefoonnummer 14 0118 en e-mail vrijwilligerspunt@vlissingen.nl.

Bezoekadres

Paul Krugerstraat 1
4382 MA Vlissingen

Postadres
Postbus 3000

Kijk op www.vrijwilligerspuntvlissingen.nl voor meer informatie.

Onze initatieven – Vlissingen Breed

Heb je een leuk idee voor Vlissingen?

Laat het ons weten!

Oost-Souburg

Een dorp en kern waar de meeste inwoners van Vlissingen wonen. De omgeving heeft leuke winkels, sociale voorzieningen, scholen en wijkcentra. Het dorp bestaat uit de buurten Kern Oost-Souburg, Zeewijksingel, Groot-Abeele, Schoonenburg en Molenweg en omgeving. Woon jij in Oost-Souburg en wil je meer weten over Oost-Souburg op sociaal en maatschappelijk vlak, dan ben je hier op het juiste adres! Alles over Oost-Souburg  

Middengebied

In het hart van de gemeente ligt de wijk Middengebied. Het is een groot gebied met veel diversiteit in de samenstelling van de wijkbevolking. Er wonen ruim 10.000 mensen, bijna een kwart van alle Vlissingers. Lees alles over het Middengebied.  

Binnenstad

Deze pagina is nog in constructie

Paauwenburg

In de wijk Paauwenburg wonen circa 5.700 mensen in 2.640 huishoudens. De samenstelling is overwegend autochtoon, ca. 25% is van allochtone afkomst. De wijk is gesitueerd aan de westkant van Vlissingen in de nabijheid van strand en zee, gebouwd vanaf halverwege de jaren 60. Lees meer over Paauwenburg.

Groot-Lammerenburg

Bossenburgh, Rosenburg, Lammerenburg, Westerzicht, Papegaaienburg en West-Souburg: ruim wonen aan de rand van de stad. Een wijk met meerdere gezichten. Lees alles over Groot-Lammerenburg.