MijnVlissingen

Vlissingers voor elkaar

Oost-Souburg

Ritthem

Middengebied

Binnenstad

Paauwenburg

Groot-Lammerenburg

Vluchtelingenwerk

Doelstelling van de organisagtie

De doelstelling van vluchtelingenwerk is het belangen van vluchtelingen en asielzoekers in Nederland, vanaf het moment van binnenkomst tot en met de integratie in de Nederlandse samenleving.

Het mogelijk belang voor Vlissingen

Vluchtelingenwerk Nederland komt op voor de rechten van vluchtelingen en helpt hen bij het opbouwen van een nieuw bestaan in Nederland. Het is een onafhankelijke organisatie die zich landelijk met 13.500 en op Walcheren rond de 45 vrijwilligers, inzet voor de bescherming van mensen die huis en haard moesten verlaten vanwege oorlog, politiek geweld, hun seksuele geaardheid, afkomst of religie. Vluchtelingenwerk begeleidt vluchtelingen vanaf het moment van binnenkomst tot en met hun integratie in de Nederlandse samenleving. Op Walcheren verzorgen zij gedurende één jaar maatschappelijke begeleiding vanaf het moment dat zij een verblijfsvergunning hebben gekregen. Hierbij worden deze mensen begeleid in het ondernemen van praktische stappen, wat varieert van het afsluiten van een huurcontract en het aanvragen van een uitkering, naar het helpen bij het inrichten van hun huis of het aanmelden van kinderen bij een school. Deze begeleiding is gericht op de zelfredzaamheid van vluchtelingen en participatie in de samenleving.Vluchtelingenwerk kan in Oost-Souburg van Vlissingen voor gedurende één jaar maatschappelijke begeleiding verzorgen voor vluchtelingen. Dit kan verstrekt worden vanaf het moment dat zij een verblijfsvergunning gekregen hebben.

Contactgegevens

Adres:
Sint Sebastiaanstraat 12
4331 PL Middelburg

Email: walcheren@vluchtelingenwerk.nl

Telefoon: 0118 – 633 500

Website: www.vluchtelingenwerk.nl

 

 

Onze initatieven – Vlissingen Breed

Heb je een leuk idee voor Vlissingen?

Laat het ons weten!

Oost-Souburg

Een dorp en kern waar de meeste inwoners van Vlissingen wonen. De omgeving heeft leuke winkels, sociale voorzieningen, scholen en wijkcentra. Het dorp bestaat uit de buurten Kern Oost-Souburg, Zeewijksingel, Groot-Abeele, Schoonenburg en Molenweg en omgeving. Woon jij in Oost-Souburg en wil je meer weten over Oost-Souburg op sociaal en maatschappelijk vlak, dan ben je hier op het juiste adres! Alles over Oost-Souburg  

Middengebied

In het hart van de gemeente ligt de wijk Middengebied. Het is een groot gebied met veel diversiteit in de samenstelling van de wijkbevolking. Er wonen ruim 10.000 mensen, bijna een kwart van alle Vlissingers. Lees alles over het Middengebied.  

Binnenstad

Deze pagina is nog in constructie

Paauwenburg

In de wijk Paauwenburg wonen circa 5.700 mensen in 2.640 huishoudens. De samenstelling is overwegend autochtoon, ca. 25% is van allochtone afkomst. De wijk is gesitueerd aan de westkant van Vlissingen in de nabijheid van strand en zee, gebouwd vanaf halverwege de jaren 60. Lees meer over Paauwenburg.

Groot-Lammerenburg

Bossenburgh, Rosenburg, Lammerenburg, Westerzicht, Papegaaienburg en West-Souburg: ruim wonen aan de rand van de stad. Een wijk met meerdere gezichten. Lees alles over Groot-Lammerenburg.