MijnVlissingen

Vlissingers voor elkaar

Oost-Souburg

Ritthem

Middengebied

Binnenstad

Paauwenburg

Groot-Lammerenburg

Vluchtelingen kunnen terecht bij Taalhuis Walcheren

Een nieuwe groep vluchtelingen vindt tijdelijk onderdak in Nederland en ook op Walcheren. Bij mensen thuis en meer centraal.Mensen zijn welkom in de Bibliotheek. En in het bijzonder bij het Taalhuis op maandagmiddag in Vlissingen  en op donderdagmiddag in Middelburg.Op die dagdelen kunnen vluchtelingen elkaar ontmoeten in de Bibliotheek. Dat is het allerbelangrijkste op dit moment.Verder is het mogelijk om:

  • een online krant te lezen uit meer dan 100 landen (via de Pressreader van de Bibliotheek)
  • online Nederlands te leren met begeleiding van een docent en vrijwilligers

Elkaar ontmoeten staat centraal. Mensen hoeven verder helemaal niks.Ze zijn hartelijk welkom bij het Taalhuis in de Bibliotheek.

ZB Vlissingen:Maandag van 14.00-16.00 uur

ZB Middelburg:Donderdag van 14.00-16.00 uur

Onze initatieven – Vlissingen Breed

Heb je een leuk idee voor Vlissingen?

Laat het ons weten!

Oost-Souburg

Een dorp en kern waar de meeste inwoners van Vlissingen wonen. De omgeving heeft leuke winkels, sociale voorzieningen, scholen en wijkcentra. Het dorp bestaat uit de buurten Kern Oost-Souburg, Zeewijksingel, Groot-Abeele, Schoonenburg en Molenweg en omgeving. Woon jij in Oost-Souburg en wil je meer weten over Oost-Souburg op sociaal en maatschappelijk vlak, dan ben je hier op het juiste adres! Alles over Oost-Souburg  

Middengebied

In het hart van de gemeente ligt de wijk Middengebied. Het is een groot gebied met veel diversiteit in de samenstelling van de wijkbevolking. Er wonen ruim 10.000 mensen, bijna een kwart van alle Vlissingers. Lees alles over het Middengebied.  

Binnenstad

Deze pagina is nog in constructie

Paauwenburg

In de wijk Paauwenburg wonen circa 5.700 mensen in 2.640 huishoudens. De samenstelling is overwegend autochtoon, ca. 25% is van allochtone afkomst. De wijk is gesitueerd aan de westkant van Vlissingen in de nabijheid van strand en zee, gebouwd vanaf halverwege de jaren 60. Lees meer over Paauwenburg.

Groot-Lammerenburg

Bossenburgh, Rosenburg, Lammerenburg, Westerzicht, Papegaaienburg en West-Souburg: ruim wonen aan de rand van de stad. Een wijk met meerdere gezichten. Lees alles over Groot-Lammerenburg.