MijnVlissingen

Vlissingers voor elkaar

Oost-Souburg

Ritthem

Middengebied

Binnenstad

Paauwenburg

Groot-Lammerenburg

Taalhuis Walcheren

 

Wat doet de organisatie?

Taalhuis Walcheren is voor iedereen vanaf 18 jaar die moeite heeft met lezen, spreken of schrijven in het Nederlands of iemand kent die hier problemen mee heeft en hulp zoekt. Ook voor het verbeteren van reken- en digitale vaardigheden, zoals omgaan met computers en internet, kan je in het Taalhuis terecht. Daarnaast is het Taalhuis er voor iedereen die vrijwilligerswerk rondom taal doet of wil doen.

Taalhuis Walcheren beschikt over een overzicht van het aanbod van taalactiviteiten en taalvrijwilligersvacatures op Walcheren en geeft bezoekers een persoonlijk advies.

Daarnaast kunnen bezoekers diverse cursussen volgen en deelnemen aan relevante activiteiten, zoals bijvoorbeeld de Taalcafés.

 

Doelstelling

Taalhuis Walcheren wil een herkenbare, fysieke plek zijn waar volwassenen ondersteuning krijgen bij beter Nederlands leren spreken, lezen en schrijven. Ook voor hulp bij budgetteren, rekenen, het vinden van taalvrijwilligerswerk en digitale vaardigheden, zoals omgaan met computers en internet, kan men in het Taalhuis terecht.

Taalhuis Walcheren is tevens een netwerk waarin formele en informele taalaanbieders, Scalda en de bibliotheken op Walcheren samenwerken om elkaars mogelijkheden en activiteiten op elkaar af te stemmen en nieuw aanbod te creëren met als doel (digi)taalvragers en vrijwilligers zo goed mogelijk van dienst te zijn.

 

Mogelijk belang voor Middengebied en andere organisaties

Taalhuis Walcheren kan bewoners van de wijk Middengebied advies geven voor het verbeteren hun Nederlands, rekenvaardigheden en digitale vaardigheden. Dit kan door het volgen van bijvoorbeeld een taalcursus of het aanvragen van een taalmaatje, maar ook door deelname aan activiteiten als het Taalcafé, oefenuren taal en rekenen of workshops budgetteren. Daarnaast kan het Taalhuis advies geven aan geïnteresseerde taalvrijwilligers.

De bewoners van het Middengebied kunnen gratis gebruik maken van deze mogelijkheden.

Het Taalhuis staat tevens open voor samenwerking met organisaties uit de wijk voor het opzetten van activiteiten op het gebied van taal, rekenen en digitale vaardigheden, maar kan ook een rol spelen in het trainen van (vrijwillige) medewerkers bij het herkennen en doorverwijzen van mensen met taalproblemen.

Contactgegevens

Adres Taalhuis Walcheren, loket Vlissingen: ZB| Bibliotheek Vlissingen Spuikomweg 7 4381 LZ Vlissingen

Email: taalhuisvlissingen@dezb.nl

Telefoon: 0118 654 120

Website: https://www.taalhuiswalcheren.nl

Openingstijden: Spreekuren op maandag en woensdag van 14.00 tot 16.00 uur (uitgezonderd schoolvakanties). Kijk voor een volledig activiteitenprogramma op de website van Taalhuis Walcheren.

Heb je een leuk idee voor Vlissingen?

Laat het ons weten!

Oost-Souburg

Een dorp en kern waar de meeste inwoners van Vlissingen wonen. De omgeving heeft leuke winkels, sociale voorzieningen, scholen en wijkcentra. Het dorp bestaat uit de buurten Kern Oost-Souburg, Zeewijksingel, Groot-Abeele, Schoonenburg en Molenweg en omgeving. Woon jij in Oost-Souburg en wil je meer weten over Oost-Souburg op sociaal en maatschappelijk vlak, dan ben je hier op het juiste adres! Alles over Oost-Souburg  

Middengebied

In het hart van de gemeente ligt de wijk Middengebied. Het is een groot gebied met veel diversiteit in de samenstelling van de wijkbevolking. Er wonen ruim 10.000 mensen, bijna een kwart van alle Vlissingers. Lees alles over het Middengebied.  

Binnenstad

Deze pagina is nog in constructie

Paauwenburg

In de wijk Paauwenburg wonen circa 5.700 mensen in 2.640 huishoudens. De samenstelling is overwegend autochtoon, ca. 25% is van allochtone afkomst. De wijk is gesitueerd aan de westkant van Vlissingen in de nabijheid van strand en zee, gebouwd vanaf halverwege de jaren 60. Lees meer over Paauwenburg.

Groot-Lammerenburg

Bossenburgh, Rosenburg, Lammerenburg, Westerzicht, Papegaaienburg en West-Souburg: ruim wonen aan de rand van de stad. Een wijk met meerdere gezichten. Lees alles over Groot-Lammerenburg.