MijnVlissingen

Vlissingers voor elkaar

Oost-Souburg

Ritthem

Middengebied

Binnenstad

Paauwenburg

Groot-Lammerenburg

Stichting Leergeld Vlissingen

Doelstelling van de organisagtie

Steeds meer kinderen in Nederland kunnen om financiële redenen niet meedoen aan activiteiten die voor hun leeftijdsgenootjes heel normaal zijn. Zij staan vaak letterlijk aan de zijlijn. Leergeld wil deze kinderen mee laten doen! Via ruim 100 lokale Leergeld stichtingen biedt zij deze kinderen kansen om te kunnen deelnemen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten. Leergeld biedt hen hiermee een springplank, waardoor zij opbloeien, kennis en vaardigheden ontwikkelen en eigenwaarde krijgen.

Het mogelijk belang voor Vlissingen

Stichting Leergeld Walcheren helpt kinderen/jongeren in de leeftijd van 4 tot 18 jaar. Stichting Leergeld is er voor gezinnen met een inkomen tot 120% van de bijstandsnorm. Wanneer wij uw aanvraag ontvangen, beoordelen we eerst uw inkomen. Wij helpen ook gezinnen die in de schuldhulpverlening zitten. Voor deze gezinnen geldt onze inkomensnorm niet. U kunt een verzoek indienen bij Stichting Leergeld Walcheren via deze website.

Klik op de volgende link om een verzoek naar ons toe te sturen: www.leergeld.nl/walcheren/doe-een-aanvraag
Voor kinderen op de basisschool kunt u een tegemoetkoming voor het volgende aanvragen:

• Schoolreis
• Schoolkamp Voor kinderen op het voorgezet onderwijs kunt u een tegemoetkoming aanvragen:
• Schoolkosten 
• Excursie/schoolreis
• Fiets Voor jongeren op het MBO kunt u het volgende aanvragen
• Schoolkosten Deze vragen wij voor u aan bij het Scalda Voor alle kinderen/jongeren van 4 tot 18 jaar kan het volgende aangevraagd worden:
• Contributie sportclub. Dit vragen wij voor u aan bij het Jeugd Sport Fonds.
• Contributie cultuur.Bijvoorbeeld de contributie voor de muziekles, of de contributie van de dansles.Dit vragen wij voor u aan bij het Jeugd Cultuur Fonds

Contactgegevens

Adres:
Postbus 5027 4380 KA Vlissingen
E-mail: leergeldwalcheren@planet.nl
Telefoon: 0118-418930 (maandag en woensdag van 10:00 uur tot en met 12:00 uur).
Website: www.leergeld.nl

Onze initatieven – Vlissingen Breed

Heb je een leuk idee voor Vlissingen?

Laat het ons weten!

Oost-Souburg

Een dorp en kern waar de meeste inwoners van Vlissingen wonen. De omgeving heeft leuke winkels, sociale voorzieningen, scholen en wijkcentra. Het dorp bestaat uit de buurten Kern Oost-Souburg, Zeewijksingel, Groot-Abeele, Schoonenburg en Molenweg en omgeving. Woon jij in Oost-Souburg en wil je meer weten over Oost-Souburg op sociaal en maatschappelijk vlak, dan ben je hier op het juiste adres! Alles over Oost-Souburg  

Middengebied

In het hart van de gemeente ligt de wijk Middengebied. Het is een groot gebied met veel diversiteit in de samenstelling van de wijkbevolking. Er wonen ruim 10.000 mensen, bijna een kwart van alle Vlissingers. Lees alles over het Middengebied.  

Binnenstad

Deze pagina is nog in constructie

Paauwenburg

In de wijk Paauwenburg wonen circa 5.700 mensen in 2.640 huishoudens. De samenstelling is overwegend autochtoon, ca. 25% is van allochtone afkomst. De wijk is gesitueerd aan de westkant van Vlissingen in de nabijheid van strand en zee, gebouwd vanaf halverwege de jaren 60. Lees meer over Paauwenburg.

Groot-Lammerenburg

Bossenburgh, Rosenburg, Lammerenburg, Westerzicht, Papegaaienburg en West-Souburg: ruim wonen aan de rand van de stad. Een wijk met meerdere gezichten. Lees alles over Groot-Lammerenburg.