MijnVlissingen

Vlissingers voor elkaar

Oost-Souburg

Ritthem

Middengebied

Binnenstad

Paauwenburg

Groot-Lammerenburg

Sta op Zorg

Informatie over de organisatie

Sta Op Zorg gelooft dat er voor iedereen hoop is. Ieder mens, ongeacht zijn of levensovertuiging wordt geholpen. Sta Op Zorg verwacht wel dat de hulpvrager respect heeft voor haar christelijk visie.

Sta Op Zorg biedt volwassen GGZ en verslavingszorg. Dit houdt in: behandeling voor angst/stemmingsklachten, trauma, persoonlijkheidsproblematiek en/of verslaving. Sta Op Zorg biedt ambulante individuele gesprekken en groepsbehandeling. Tevens leidt Sta Op Zorg toe naar opname in de kliniek en biedt nazorg. Sta Op Zorg biedt ouder- en partnergesprekken. Daarnaast biedt de polikliniek o.a. diagnostiek op het gebied van o.a.: borderline, ADHD, autisme en IQ.

De hulp van Sta Op Zorg wordt op maat gemaakt. Naast behandeling biedt Sta Op Zorg ook begeleiding.

Tevens biedt Sta Op Zorg dagbesteding op het leerwerkbedrijf Proef & Geniet! op 2 locaties: een lunchroom, 2e handskleding & inpakwerkzaamheden (Scheldestraat 21 in Vlissingen) en de Delicatessenwinkel (in het ADRZ in Vlissingen). D.m.v. dagbesteding wordt gewerkt aan o.a. structuur, zelfvertrouwen, samenwerken in een team, verantwoordelijkheid nemen.

Zij willen niet alleen problemen oplossen maar ze ook helpen voorkomen. Er worden voorlichtingen aangeboden op o.a. scholen, kerken en organisaties. Een ander onderdeel is het inloophuis en het straathoekwerk. In het inloophuis kunnen gasten terecht voor koffie, thee, een gratis warme maaltijd en een luisterend oor. De straathoekwerkers die ook werkzaam zijn in het inloophuis gaan een aantal keer per week de straat op. Waar nodig zullen zij ondersteuning bieden en eventueel doorverwijzen naar hulpverlening. Op woensdagavond vindt de Stay Cleanavond (zelfhulpgroep) plaats.

Bewoners uit Vlissingen kunnen zich aanmelden voor behandeling bij de polikliniek in Vlissingen. Daarnaast kunnen zij gebruik maken van het inloophuis voor koffie, thee, een gratis warme maaltijd en een luisterend oor. Organisaties kunnen cliënten waarbij sprake is van angst/stemmingsklachten, persoonlijkheidsproblematiek, trauma en/of verslaving aanmelden voor behandeling of voor dagbesteding. Daarnaast kunnen organisaties gebruik maken van de voorlichtingen die Sta Op Zorg biedt.

De Hoop helpt mensen op weg naar een nieuw leven. Betrokken, deskundige zorg mét een hoopvol toekomstperspectief.

Contactgegevens

Locatie:

Badhuisstraat 28, 4381 LS Vlissingen

Telefoon:

0118 – 411193

E-mail:

info@staopzorg.nl 

Website:

www.staopzorg.nl

Heb je een leuk idee voor Vlissingen?

Laat het ons weten!

Oost-Souburg

Een dorp en kern waar de meeste inwoners van Vlissingen wonen. De omgeving heeft leuke winkels, sociale voorzieningen, scholen en wijkcentra. Het dorp bestaat uit de buurten Kern Oost-Souburg, Zeewijksingel, Groot-Abeele, Schoonenburg en Molenweg en omgeving. Woon jij in Oost-Souburg en wil je meer weten over Oost-Souburg op sociaal en maatschappelijk vlak, dan ben je hier op het juiste adres! Alles over Oost-Souburg  

Middengebied

In het hart van de gemeente ligt de wijk Middengebied. Het is een groot gebied met veel diversiteit in de samenstelling van de wijkbevolking. Er wonen ruim 10.000 mensen, bijna een kwart van alle Vlissingers. Lees alles over het Middengebied.  

Binnenstad

Deze pagina is nog in constructie

Paauwenburg

In de wijk Paauwenburg wonen circa 5.700 mensen in 2.640 huishoudens. De samenstelling is overwegend autochtoon, ca. 25% is van allochtone afkomst. De wijk is gesitueerd aan de westkant van Vlissingen in de nabijheid van strand en zee, gebouwd vanaf halverwege de jaren 60. Lees meer over Paauwenburg.

Groot-Lammerenburg

Bossenburgh, Rosenburg, Lammerenburg, Westerzicht, Papegaaienburg en West-Souburg: ruim wonen aan de rand van de stad. Een wijk met meerdere gezichten. Lees alles over Groot-Lammerenburg.