MijnVlissingen

Vlissingers voor elkaar

Oost-Souburg

Ritthem

Middengebied

Binnenstad

Paauwenburg

Groot-Lammerenburg

Splinter Zeeland

Doelstelling van de organisagtie

Splinter komt op voor de belangen van mensen met een minimuminkomen in de Provincie Zeeland. Splinter vind het belangrijk dat armoede en sociale uitsluiting (het ‘er niet bij horen’) erkent worden als maatschappelijk probleem en zijn zij verantwoordelijk voor een Zeeuws brede aanpak van het probleem; dit wil zeggen ondersteuning voor mensen in heel Zeeland. Splinter stimuleert gemeenten en andere organisaties/ instellingen om actief mee te doen en maatregelen, producten en /of diensten aan te bieden en beschikbaar te stellen om zo goed mogelijk onderling samen te werken bij het bestrijden van armoede en sociale uitsluiting in Zeeland.

Het mogelijk belang voor Vlissingen

Splinter biedt de volgende twee soorten dienstverlening aan:

Zeeuws Pact: het Zeeuws Pact is een werkmodel dat gebruikt wordt om armoede te bestrijden, waardoor alle kinderen en jongeren mee kunnen doen. Zo ook kinderen in Zeeland die opgroeien in armoede. Dankzij regelingen kunnen zij mee met schoolreisjes, mee op schoolkamp, hun hobby’s uitvoeren, krijgen ze de juiste kleding, is er voldoende speelgoed en is er thuis voldoende en gezond eten. Hier zijn allerlei regelingen voor, voor meer informatie kan je contact opnemen met Splinter.

Het Kindpakket: is een samengesteld pakket van initiatieven en regelingen die gericht zijn op kinderen die te maken hebben met (de gevolgen van) armoede. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld sport- en cultuurregelingen. Het kindpakket is eenvoudig en toegankelijk voor ouders en kinderen. Bewoners van Oost-Souburg die erg weinig geld te besteden hebben, kunnen bij Splinter terecht voor regelingen voor hun kinderen zodat zij zo min mogelijk nadeel ervaren van de armoede. Daarnaast kunnen andere organisaties in samenwerking met Splinter ervoor zorgen dat zij de mensen nog beter kunnen helpen.

Contactgegevens

E-mail: contact@splinterzeeland.nl
Website: www.splinterzeeland.nl

Onze initatieven – Vlissingen Breed

Heb je een leuk idee voor Vlissingen?

Laat het ons weten!

Oost-Souburg

Een dorp en kern waar de meeste inwoners van Vlissingen wonen. De omgeving heeft leuke winkels, sociale voorzieningen, scholen en wijkcentra. Het dorp bestaat uit de buurten Kern Oost-Souburg, Zeewijksingel, Groot-Abeele, Schoonenburg en Molenweg en omgeving. Woon jij in Oost-Souburg en wil je meer weten over Oost-Souburg op sociaal en maatschappelijk vlak, dan ben je hier op het juiste adres! Alles over Oost-Souburg  

Middengebied

In het hart van de gemeente ligt de wijk Middengebied. Het is een groot gebied met veel diversiteit in de samenstelling van de wijkbevolking. Er wonen ruim 10.000 mensen, bijna een kwart van alle Vlissingers. Lees alles over het Middengebied.  

Binnenstad

Deze pagina is nog in constructie

Paauwenburg

In de wijk Paauwenburg wonen circa 5.700 mensen in 2.640 huishoudens. De samenstelling is overwegend autochtoon, ca. 25% is van allochtone afkomst. De wijk is gesitueerd aan de westkant van Vlissingen in de nabijheid van strand en zee, gebouwd vanaf halverwege de jaren 60. Lees meer over Paauwenburg.

Groot-Lammerenburg

Bossenburgh, Rosenburg, Lammerenburg, Westerzicht, Papegaaienburg en West-Souburg: ruim wonen aan de rand van de stad. Een wijk met meerdere gezichten. Lees alles over Groot-Lammerenburg.