MijnVlissingen

Vlissingers voor elkaar

Oost-Souburg

Ritthem

Middengebied

Binnenstad

Paauwenburg

Groot-Lammerenburg

Slachtofferhulp

Doelstelling van de organisagtie

Slachtofferhulp Nederland zet zich in voor slachtoffers van misdrijven, calamiteiten en verkeersongevallen. Daarnaast helpen zij ook nabestaanden, getuigen en andere betrokkenen. Door de financiering van het ministerie van Veiligheid en Justitie, gemeenten en het Fonds Slachtofferhulp zijn er geen verdere kosten verbonden aan de hulp die Slachtofferhulp biedt.

Het mogelijk belang voor Vlissingen

Het doel van de organisatie is het ondersteunen van slachtoffers bij het verwerken van de gebeurtenis en waar mogelijk, het herstellen en verlichten van materiële en immateriële schade. Hierbij is de zelfredzaamheid en weerbaarheid van het slachtoffer het uitgangspunt. De organisatie zet zich in voor de rechten van slachtoffers en het verbeteren van hun positie en kennisontwikkeling op dit gebied wordt gestimuleerd. De politie neemt contact op met de organisatie nadat er aangifte gedaan wordt. Er vindt dan over het algemeen eerst een telefonisch gesprek plaats en indien nodig biedt de organisatie vervolghulp aan, zoals praktische hulp, emotionele steun en juridisch advies. Je kan ook zelf contact opnemen met slachtofferhulp via mail, chat, telefoon of social media. Slachtofferhulp Nederland heeft verschillende vestigingen in Nederland, met een locatie in Middelburg. De organisatie biedt dus ook hulp aan de bewoners van Oost-Souburg en zij kunnen hier terecht. Daarnaast biedt Slachtofferhulp diverse informatie voor professionals via de website.

Contactgegevens

Adres:
Park Veldzigt 75
4336 DX Middelburg

E-mail: Je kunt contact opnemen via de website bij Contact.

Telefoon: 0900 – 01 01

Website: www.slachtofferhulp.nl

 

 

 

Onze initatieven – Vlissingen Breed

Heb je een leuk idee voor Vlissingen?

Laat het ons weten!

Oost-Souburg

Een dorp en kern waar de meeste inwoners van Vlissingen wonen. De omgeving heeft leuke winkels, sociale voorzieningen, scholen en wijkcentra. Het dorp bestaat uit de buurten Kern Oost-Souburg, Zeewijksingel, Groot-Abeele, Schoonenburg en Molenweg en omgeving. Woon jij in Oost-Souburg en wil je meer weten over Oost-Souburg op sociaal en maatschappelijk vlak, dan ben je hier op het juiste adres! Alles over Oost-Souburg  

Middengebied

In het hart van de gemeente ligt de wijk Middengebied. Het is een groot gebied met veel diversiteit in de samenstelling van de wijkbevolking. Er wonen ruim 10.000 mensen, bijna een kwart van alle Vlissingers. Lees alles over het Middengebied.  

Binnenstad

Deze pagina is nog in constructie

Paauwenburg

In de wijk Paauwenburg wonen circa 5.700 mensen in 2.640 huishoudens. De samenstelling is overwegend autochtoon, ca. 25% is van allochtone afkomst. De wijk is gesitueerd aan de westkant van Vlissingen in de nabijheid van strand en zee, gebouwd vanaf halverwege de jaren 60. Lees meer over Paauwenburg.

Groot-Lammerenburg

Bossenburgh, Rosenburg, Lammerenburg, Westerzicht, Papegaaienburg en West-Souburg: ruim wonen aan de rand van de stad. Een wijk met meerdere gezichten. Lees alles over Groot-Lammerenburg.