MijnVlissingen

Vlissingers voor elkaar

Oost-Souburg

Ritthem

Middengebied

Binnenstad

Paauwenburg

Groot-Lammerenburg

Reclasering

Doelstelling van de organisagtie

Het doel van Reclassering Nederland is om bij te dragen aan een veiligere samenleving doordat daders en verdachten begeleid worden vanaf hun arrestatie tot en met een volledige invrijheidstelling. Hierbij worden er voorwaarden gesteld waardoor daders op het rechte pad komen en blijven, worden daders en verdachten positief beïnvloed en risico’s beheerst doordat zij gestimuleerd worden om hun gedrag te veranderen.

Het mogelijk belang voor Vlissingen

Reclassering Nederland adviseert, houdt toezicht, organiseert gedragstrainingen en ziet toe op de uitvoering van werkstraffen. Doordat Reclassering Nederland risico’s inschat, oplossingen aanreikt en ingrijpt wanneer nodig, zorgen zij ervoor dat daders en verdachten weer positief deelnemen aan de samenleving. Hierbij wordt er gewerkt met methodes en trainingen, goede begeleidingen en diagnoses. Om volledig toezicht te hebben op de cliënten wordt er nauw samengewerkt met het Openbaar Ministerie, de politie en justitiële instellingen. Daarnaast wordt er samengewerkt met gemeenten, psychiatrische instellingen, verslavingszorg, woningbouwverenigingen en in sommige gevallen het bedrijfsleven.

Reclassering Nederland is gevestigd door het hele land. In Zeeland bevindt de kantoorlocatie zich in Middelburg. Het werkgebied spreidt zich uit over de hele provincie en is er dus ook voor Vlissingen.

Contactgegevens

Adres:
Vrijlandstraat 33
4337 EA Middelburg

Telefoon: 088 8041505

Website: www.reclassering.nl

 

 

 

Onze initatieven – Vlissingen Breed

Heb je een leuk idee voor Vlissingen?

Laat het ons weten!

Oost-Souburg

Een dorp en kern waar de meeste inwoners van Vlissingen wonen. De omgeving heeft leuke winkels, sociale voorzieningen, scholen en wijkcentra. Het dorp bestaat uit de buurten Kern Oost-Souburg, Zeewijksingel, Groot-Abeele, Schoonenburg en Molenweg en omgeving. Woon jij in Oost-Souburg en wil je meer weten over Oost-Souburg op sociaal en maatschappelijk vlak, dan ben je hier op het juiste adres! Alles over Oost-Souburg  

Middengebied

In het hart van de gemeente ligt de wijk Middengebied. Het is een groot gebied met veel diversiteit in de samenstelling van de wijkbevolking. Er wonen ruim 10.000 mensen, bijna een kwart van alle Vlissingers. Lees alles over het Middengebied.  

Binnenstad

Deze pagina is nog in constructie

Paauwenburg

In de wijk Paauwenburg wonen circa 5.700 mensen in 2.640 huishoudens. De samenstelling is overwegend autochtoon, ca. 25% is van allochtone afkomst. De wijk is gesitueerd aan de westkant van Vlissingen in de nabijheid van strand en zee, gebouwd vanaf halverwege de jaren 60. Lees meer over Paauwenburg.

Groot-Lammerenburg

Bossenburgh, Rosenburg, Lammerenburg, Westerzicht, Papegaaienburg en West-Souburg: ruim wonen aan de rand van de stad. Een wijk met meerdere gezichten. Lees alles over Groot-Lammerenburg.