Paauwenburg

MijnVlissingen

Sociaal

Onderwijs en sport

Welzijn en hulp

Gezondheidszorg

religie

Over Paauwenburg

Paauwenburg staat voor groen stedelijk wonen dichtbij het water. Gelegen in het (noord)westen van de gemeente. Paauwenburg is een woonwijk waar delen direct aan zee grenzen. De wijk heeft een groen karakter, ruime woningen en een hoog voorzieningenniveau. De wijk bestaat uit de buurten ‘Paauwenburg-West’, ‘Paauwenburg-Oost’, ‘Vredehof’, ‘Spuikom’ en ‘Boulevard’. Naast een uitgebreid winkelcentrum heeft de wijk ook een wijkcentrum, een apotheek, diverse scholen en een jeugdhonk. Een uitgebreid buurtpreventie team houdt regelmatig een oogje in het zeil. Per 1 januari 2018 telt de wijk 5250 inwoners. Ongeveer 70 % van de huizen zijn koopwoningen en 30% zijn huurwoningen. Kortom een wijk waar met name veel ouderen gehuisvest zijn ( 65 +) en waar zowel jong als oud een prima perspectief wordt geboden om samen een goede invulling te geven aan het woon- en leefklimaat in deze wijk.

Initatieven – Paauwenburg

Heb je een leuk idee voor Paauwenburg?

Laat het ons weten!

Sociale dienstverlening en belangenbehartiging

Hier vind je organisaties die zich bezig houden met dienstverlening en belangenbehartiging. Zij bieden hulp en advies op verschillende vlakken zoals bijvoorbeeld hulp bij schulden of een tegemoetkoming bij een laag inkomen. Dit zijn enkele voorbeelden, ook dienstverlening en belangenbehartiging is erg breed en divers in haar organisatie. Meer lezen.

Onderwijs, Sport en Entertainment

Bekijk welke organisaties te maken hebben met onderwijs, sport of entertainment. Hierbij kun je denken aan scholen, sportverenigingen, podiumgebouwen en verschillende spellen die georganiseerd worden in de buurt. Meer lezen.

Welzijn en hulpverlening

Op zoek naar organisaties die gericht zijn op welzijn en hulpverlening?  Bekijk hier organisaties die zich richten op de mentale gezondheid van mensen, hun (thuis)situatie en de omgeving. Hierin bieden zij hulp en advies. Het betreft een breed vlak aan hulpverlening. Meer lezen.

Gezondheidszorg

Hier vind je organisaties die zich inzetten voor de gezondheid van de mensen. Hier vind je onder andere huisartsen en medisch centra. Meer lezen.

Religie

Hier vind je organisaties die te maken hebben met geloof, dit kunnen verschillende soorten geloof zijn. Hierbij kan je denken aan kerken en andere religieuze organisaties. Meer lezen.