MijnVlissingen

Vlissingers voor elkaar

Oost-Souburg

Ritthem

Middengebied

Binnenstad

Paauwenburg

Groot-Lammerenburg

Orionis Walcheren

Doelstelling van de organisagtie

Orionis begeleidt mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt, naar zo regulier mogelijk betaald werk. Als dit nog niet mogelijk is, richt Orionis zich op participatie zoals bijvoorbeeld vrijwilligerswerk. Als het nodig is biedt Orionis (tijdelijk) inkomenssteun en/ of schuldhulpverlening. Verder kan je bij Orionis terecht voor het aanvragen van een Participatiewet uitkering, bijzondere bijstand en minimaregelingen.

Orionis biedt nog twee andere vormen van hulpverlening aan, namelijk:

Het kind pakket: omdat opgroeiende kinderen geld kosten, zijn er verschillende regelingen die je tegemoet kunnen komen in de kosten. Als je een laag inkomen hebt kan je hier bijvoorbeeld een bijdrage voor krijgen uit het Fonds cultuur, sport en onderwijs. Zodat kinderen kunnen sporten, naar de bioscoop kunnen gaan en mee kunnen doen in de maatschappij. Orionis helpt bij de aanvraag hiervan.

Het jongerenloket: is speciaal voor jongeren tussen de 16 en 27 zonder werk of school. Zij kunnen hier terecht voor vragen en hulp over onderwijs, werk en inkomen. De jongere gaat persoonlijk langs bij Orionis en samen met een medewerker bekijken zij welk traject voor hem/ haar passend is. Hierbij zijn er drie mogelijkheden: het volgen van een opleiding, aan het werk gaan en wanneer dit nog niet mogelijk is, kijken of er tijdelijke ondersteuning met een uitkering mogelijk is.

Het mogelijk belang voor Vlissingen

Orionis ondersteunt mensen om zoveel mogelijk uit zichzelf te halen en meer zelfredzaam te worden. De organisatie handelt proactief en stimuleert mensen om actief te zijn in het veranderen van hun situatie en/of te participeren in de samenleving. Zij kunnen hier dus ook de bewoners van Oost-Souburg in ondersteunen. Mensen die te maken hebben met schulden kunnen ook terecht bij Orionis. De organisatie is toegankelijk, legt verbindingen en werkt samen met andere partijen, zodat mensen goed geholpen kunnen worden. Er is dus ook mogelijkheid tot samenwerking met andere organisaties.

Contactgegevens

Bezoekadres: 
Oostsouburgseweg 10
4382 NH Vlissingen

Postadres
Postbus 1
4380 AA Vlissingen

E-mail: info@orioniswalcheren.nl
Telefoon: 0118 – 432 700 bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 8:00 uur en 17:00 uur.
Website: www.orioniswalcheren.nl
Openingstijden: Ma t/m vrij 8:15 – 16:30 uur

Onze initatieven – Vlissingen Breed

Heb je een leuk idee voor Vlissingen?

Laat het ons weten!

Oost-Souburg

Een dorp en kern waar de meeste inwoners van Vlissingen wonen. De omgeving heeft leuke winkels, sociale voorzieningen, scholen en wijkcentra. Het dorp bestaat uit de buurten Kern Oost-Souburg, Zeewijksingel, Groot-Abeele, Schoonenburg en Molenweg en omgeving. Woon jij in Oost-Souburg en wil je meer weten over Oost-Souburg op sociaal en maatschappelijk vlak, dan ben je hier op het juiste adres! Alles over Oost-Souburg  

Middengebied

In het hart van de gemeente ligt de wijk Middengebied. Het is een groot gebied met veel diversiteit in de samenstelling van de wijkbevolking. Er wonen ruim 10.000 mensen, bijna een kwart van alle Vlissingers. Lees alles over het Middengebied.  

Binnenstad

Deze pagina is nog in constructie

Paauwenburg

In de wijk Paauwenburg wonen circa 5.700 mensen in 2.640 huishoudens. De samenstelling is overwegend autochtoon, ca. 25% is van allochtone afkomst. De wijk is gesitueerd aan de westkant van Vlissingen in de nabijheid van strand en zee, gebouwd vanaf halverwege de jaren 60. Lees meer over Paauwenburg.

Groot-Lammerenburg

Bossenburgh, Rosenburg, Lammerenburg, Westerzicht, Papegaaienburg en West-Souburg: ruim wonen aan de rand van de stad. Een wijk met meerdere gezichten. Lees alles over Groot-Lammerenburg.