Oost-Souburg

MijnVlissingen

Sociaal

Onderwijs en sport

Welzijn en hulp

Gezondheidszorg

religie

Protestantse Gemeente te Oost-Souburg

Doelstelling van de organisatie

Vanuit het overkoepelend Christelijk perspectief heeft de protestantse Kerk het doel om er voor je naaste te zijn, dichtbij of ver weg. Dit betekend dat ook de Protestantse gemeente in Oost-Souburg zijn deel bijdraagt in het onderhouden van de samenleving allemaal vanuit een Christelijk oogpunt. De Protestantse gemeente wil dit bereiken door bijvoorbeeld pastoraal contact te organiseren wat onder andere; huisbezoeken, ziekenhuisbezoeken, contact via social media inhoudt. Verder worden er vele activiteiten georganiseerd door de Protestantse gemeente in de vorm van; inloopmiddagen, handwerkmiddagen, wereldmaaltijden, open kerk of een rommelmarkt.

Het mogelijk belang voor Oost-Souburg en andere organisaties

De Protestantse gemeente te Oost-Souburg is zeer actief in eigen gemeente maar ook ver weg in het buitenland en zorgt voor verbintenis tussen de bewoners van Oost-Souburg en andere plaatsen. Mensen in de gemeenschap hebben een plek om hun geloofsovertuiging te uiten en kunnen mede door de vele activiteiten die georganiseerd worden, een netwerk opbouwen en onderhouden.

Contactgegevens

Adres:
Oranjeplein 2
4388 ZJ Oost-Souburg

E-mail: info@pgos.nl

Telefoon: Predikant ds. Eeuwout Klootwijk: 0118 – 853 483 Kerkelijk werker Rianne Steenbeek: 0118 – 470 031 Tel: 0118 – 216 131 Mobiel: 06 – 23 74 19 86

Website: www.pgos.nl

 

Heb je een leuk idee voor Oost-Souburg?

Laat het ons weten!

Sociale dienstverlening en belangenbehartiging

Hier vind je organisaties die zich bezig houden met dienstverlening en belangenbehartiging. Zij bieden hulp en advies op verschillende vlakken zoals bijvoorbeeld hulp bij schulden of een tegemoetkoming bij een laag inkomen. Dit zijn enkele voorbeelden, ook dienstverlening en belangenbehartiging is erg breed en divers in haar organisatie. Meer lezen.

Onderwijs, Sport en Entertainment

Bekijk welke organisaties te maken hebben met onderwijs, sport of entertainment. Hierbij kun je denken aan scholen, sportverenigingen, podiumgebouwen en verschillende spellen die georganiseerd worden in de buurt. Meer lezen.

Welzijn en hulpverlening

Op zoek naar organisaties die gericht zijn op welzijn en hulpverlening?  Bekijk hier organisaties die zich richten op de mentale gezondheid van mensen, hun (thuis)situatie en de omgeving. Hierin bieden zij hulp en advies. Het betreft een breed vlak aan hulpverlening. Meer lezen.

Gezondheidszorg

Hier vind je organisaties die zich inzetten voor de gezondheid van de mensen. Hier vind je onder andere huisartsen en medisch centra. Meer lezen.

Religie

Hier vind je organisaties die te maken hebben met geloof, dit kunnen verschillende soorten geloof zijn. Hierbij kan je denken aan kerken en andere religieuze organisaties. Meer lezen.

De sociale kaart in PDF

Download hier de sociale kaart in pdf formaat