Oost-Souburg

MijnVlissingen

Sociaal

Onderwijs en sport

Welzijn en hulp

Gezondheidszorg

religie

Kingma’s Koffiehuis

Doelstelling van de organisatie

Elke donderdagochtend gaat de voordeur open in huize Kingma. Geen programma, koffie wordt gezet en wat lekkers erbij. Misschien wil je graag je verhaal delen of juist luisteren. Iedereen is welkom in Kingma’s koffiehuis. Deze koffieochtend is uitgebreid naar een open huis, waar mensen aanlopen voor een praatje of bezoekje. Tijd voor ontmoeting. “Omzien en ontmoeten”. Zet de deur van je huis maar open. Deze zin als titel van een boekje heeft mij een jaar of vier geleden geraakt, aan het denken gezet en ook niet meer losgelaten. Dit wil ik, dacht ik. En daarmee is mijn missie begonnen. Verschil maken in mijn eigen omgeving. Graag wil ik je daar meer over vertellen

Het mogelijk belang voor Oost-Souburg en andere organisaties

In de voortuin staat een kastje; Little Free Pantry. Zomaar wat boodschappen die worden gedeeld met mensen die gezinnen die in stille armoede verkeren. Het kastje is om verspilling tegen te gaan. Dat past bij onze duurzame leefstijl. Het voorziet in een behoefte voor mensen die niet rond kunnen komen. Ook hieruit ontstaan contacten; er worden boodschappen gedaan, bezoekjes afgelegd en gekookt. Net even dat steuntje in de rug. Omzien naar elkaar. Dan is er nog Son’s shop met curiosa, brocante en zelfgemaakte spulletjes. Er zit altijd wel iets bij om een ander blij mee te maken. Met de opbrengst ondersteun ik bovenstaande sociale projecten, 4 sponsorkindjes en andere acties ver weg en dichtbij (zoals International Justice Mission). Ik inspireer anderen om mee te doen. Door op Facebook hierover te schrijven is een groot netwerk ontstaan van meelevende mensen.

Contactgegevens

Adres: Westerscheldestraat 12 4388 VH Oost-Souburg
E-mail: sonjakingma@gmail.com
Telefoon: Website: http://puurkoffie.blogspot.com/
Facebook: Sonja.Kingma.3 of Sons-snuisterijen-shop-met-Little-Free-Pantry

Heb je een leuk idee voor Oost-Souburg?

Laat het ons weten!

Sociale dienstverlening en belangenbehartiging

Hier vind je organisaties die zich bezig houden met dienstverlening en belangenbehartiging. Zij bieden hulp en advies op verschillende vlakken zoals bijvoorbeeld hulp bij schulden of een tegemoetkoming bij een laag inkomen. Dit zijn enkele voorbeelden, ook dienstverlening en belangenbehartiging is erg breed en divers in haar organisatie. Meer lezen.

Onderwijs, Sport en Entertainment

Bekijk welke organisaties te maken hebben met onderwijs, sport of entertainment. Hierbij kun je denken aan scholen, sportverenigingen, podiumgebouwen en verschillende spellen die georganiseerd worden in de buurt. Meer lezen.

Welzijn en hulpverlening

Op zoek naar organisaties die gericht zijn op welzijn en hulpverlening?  Bekijk hier organisaties die zich richten op de mentale gezondheid van mensen, hun (thuis)situatie en de omgeving. Hierin bieden zij hulp en advies. Het betreft een breed vlak aan hulpverlening. Meer lezen.

Gezondheidszorg

Hier vind je organisaties die zich inzetten voor de gezondheid van de mensen. Hier vind je onder andere huisartsen en medisch centra. Meer lezen.

Religie

Hier vind je organisaties die te maken hebben met geloof, dit kunnen verschillende soorten geloof zijn. Hierbij kan je denken aan kerken en andere religieuze organisaties. Meer lezen.

De sociale kaart in PDF

Download hier de sociale kaart in pdf formaat