Oost-Souburg

MijnVlissingen

Sociaal

Onderwijs en sport

Welzijn en hulp

Gezondheidszorg

religie

Buurtzorg Oost-Souburg

Doelstelling van de organisatie

De missie van stichting Buurtzorg Souburg is het leveren van zorg aan mensen met een aandoening, ouderen en ongeneeslijk zieken hun laatste levensfase. In deze missie heeft de professional een centrale rol, maar worden beslissingen over de inhoud van de geleverde zorg overlegd met de cliënten zelf, hun familie en indien van toepassing ook met eventuele betrokken mantelzorgers.

Het mogelijk belang voor Oost-Souburg en andere organisaties

In deze centrale rol gaat Buurtzorg Souburg uit van de autonomie van de professional en wordt deze ook ondersteund vanuit de organisatie. Zo staat de professional direct in contact met hulpverleners van de eerstelijns zorg, in het bijzonder met de huisartsen. Directe afstemming met de eerstelijns zorg bevordert een toegesneden aanbod van verpleging, persoonlijke verzorging en welzijn (ondersteunende begeleiding). Wanneer Buurtzorg zorg verleent aan cliënten, wordt er tevens gekeken of er een beroep op het netwerk en/of de eigen mogelijkheden van de cliënt kan worden gedaan, zodat de zorgonafhankelijkheid van de cliënt kan worden vergroot. Naast de focus op de cliënten heeft Buurtzorg ook oog voor het netwerk rondom de cliënten; het informele zorgnetwerk. Door middel van familie- en evaluatiegesprekken kunnen eventuele knelpunten besproken worden om overbelasting van de mantelzorgers te voorkomen. Door deze werkwijze, het betrekken van de mantelzorg en het sociale netwerk bij de zorg van de cliënt, kunnen zij zo lang mogelijk zorgonafhankelijk blijven. Omdat Buurtzorg ook de mantelzorger ondersteunt, is overbelasting vaak eerder te signaleren en vervolgens te voorkomen en aan te pakken. Zo blijven mensen gezond en productief wat natuurlijk ten goede komt voor de gemeenschap van Oost-Souburg. Het belang voor andere organisaties zit hem in de nauwe relaties met eerstelijns zorg, waardoor multidisciplinaire samenwerking altijd kan worden uitgeoefend en uitgevoerd naast dat cliënten natuurlijk zo lang mogelijk zorgonafhankelijk blijven. Door verschillende perspectieven kunnen alle samenwerkende organisaties de kwaliteit en continuïteit van zorg verbeteren.

Contactgegevens

Adres:
Kanaalstraat 67
4388 BK Oost-Souburg
E-mail: souburg@buurtzorgnederland.com
Telefoon: Team 1 – 06 123 75 210 Team 2 – 06 386 22 736
Website: www.oost-souburg.buurtzorg.net

 

 

Heb je een leuk idee voor Oost-Souburg?

Laat het ons weten!

Sociale dienstverlening en belangenbehartiging

Hier vind je organisaties die zich bezig houden met dienstverlening en belangenbehartiging. Zij bieden hulp en advies op verschillende vlakken zoals bijvoorbeeld hulp bij schulden of een tegemoetkoming bij een laag inkomen. Dit zijn enkele voorbeelden, ook dienstverlening en belangenbehartiging is erg breed en divers in haar organisatie. Meer lezen.

Onderwijs, Sport en Entertainment

Bekijk welke organisaties te maken hebben met onderwijs, sport of entertainment. Hierbij kun je denken aan scholen, sportverenigingen, podiumgebouwen en verschillende spellen die georganiseerd worden in de buurt. Meer lezen.

Welzijn en hulpverlening

Op zoek naar organisaties die gericht zijn op welzijn en hulpverlening?  Bekijk hier organisaties die zich richten op de mentale gezondheid van mensen, hun (thuis)situatie en de omgeving. Hierin bieden zij hulp en advies. Het betreft een breed vlak aan hulpverlening. Meer lezen.

Gezondheidszorg

Hier vind je organisaties die zich inzetten voor de gezondheid van de mensen. Hier vind je onder andere huisartsen en medisch centra. Meer lezen.

Religie

Hier vind je organisaties die te maken hebben met geloof, dit kunnen verschillende soorten geloof zijn. Hierbij kan je denken aan kerken en andere religieuze organisaties. Meer lezen.

De sociale kaart in PDF

Download hier de sociale kaart in pdf formaat