MijnVlissingen

Vlissingers voor elkaar

Oost-Souburg

Ritthem

Middengebied

Binnenstad

Paauwenburg

Groot-Lammerenburg

De initatieven van Stichting ROAT tijdens deze corona crisis

Vanwege het coronavirus is er veel veranderd voor mensen; er is weinig of geen contact met elkaar, praktische problemen zoals boodschappen doen is soms een probleem voor mensen, de kinderen zijn thuis en hebben soms (extra) hulp nodig met huiswerk.

Het Opbouwwerk en Jongerenwerk van Stichting ROAT probeert in beeld te krijgen welke mensen juist nu hulp nodig hebben. We hebben naar aanleiding van de (hulp)vragen een aantal projecten opgezet voor de kwetsbare mensen en mensen die moeite hebben met het ondersteunen van kinderen met hun schoolopdrachten:

Boodschappendienst

Doelgroep: Kwetsbare ouderen/ bewoners te Vlissingen
Contactpersonen: Daphne van der Stoep d.vanderstoep@stichtingroat.com telefoonnummer: 06 82539383 of Jethro Bostelaar j.bostelaar@stichtingroat.com telefoonnummer: 0640267069

Online huiswerkondersteuning

Doelgroep: Kinderen/ jongeren waarvan ouder(s) geen ondersteuning kunnen bieden
Contactpersoon: Ted Nijssen t.nijssen@stichtingroat.com in samenwerking met studenten Hogeschool Zeeland telefoonnummer: 06 23297915.

Verstrekking van noodpakketten

Doelgroep: Kwetsbare minima in acute nood zonder voedsel
Contactpersoon: Ted Nijssen t.nijssen@stichtingroat.com in samenwerking met Voedsel Uitgifte Punt ROAT telefoonnummer: 06 23297915.

Meer bewegen voor ouderen thuis (online)

Doelgroep: Ouderen die zittend of staand gestimuleerd worden tot meer bewegen
Contactpersoon: Dangelo Martien da.martien@stichtingroat.com in samenwerking met CIOS studenten Scalda College iedere week een nieuw online instructiefilmpje door CIOS studenten o.a. via website www.mijnvlissingen.nl telefoonnummer: 06 87717419

Onze initatieven – Vlissingen Breed

Heb je een leuk idee voor Vlissingen?

Laat het ons weten!

Oost-Souburg

Een dorp en kern waar de meeste inwoners van Vlissingen wonen. De omgeving heeft leuke winkels, sociale voorzieningen, scholen en wijkcentra. Het dorp bestaat uit de buurten Kern Oost-Souburg, Zeewijksingel, Groot-Abeele, Schoonenburg en Molenweg en omgeving. Woon jij in Oost-Souburg en wil je meer weten over Oost-Souburg op sociaal en maatschappelijk vlak, dan ben je hier op het juiste adres! Alles over Oost-Souburg  

Middengebied

In het hart van de gemeente ligt de wijk Middengebied. Het is een groot gebied met veel diversiteit in de samenstelling van de wijkbevolking. Er wonen ruim 10.000 mensen, bijna een kwart van alle Vlissingers. Lees alles over het Middengebied.  

Binnenstad

Deze pagina is nog in constructie

Paauwenburg

In de wijk Paauwenburg wonen circa 5.700 mensen in 2.640 huishoudens. De samenstelling is overwegend autochtoon, ca. 25% is van allochtone afkomst. De wijk is gesitueerd aan de westkant van Vlissingen in de nabijheid van strand en zee, gebouwd vanaf halverwege de jaren 60. Lees meer over Paauwenburg.

Groot-Lammerenburg

Bossenburgh, Rosenburg, Lammerenburg, Westerzicht, Papegaaienburg en West-Souburg: ruim wonen aan de rand van de stad. Een wijk met meerdere gezichten. Lees alles over Groot-Lammerenburg.