MijnVlissingen

Vlissingers voor elkaar

Oost-Souburg

Ritthem

Middengebied

Binnenstad

Paauwenburg

Groot-Lammerenburg

Wie krijgen de Frans Naerebout Prijs?

Je kunt voordragen tot 11 september.

Frans Naerebout is een historisch bekende figuur, geboren in een arm vissersgezin. Hij voer als visser en loods voor de Zeeuwse kust. In 1779 wist hij, samen met zes anderen, de schipbreukelingen van fregatschip Woestduyn dat voor de rede van Vlissingen vastliep op een zandbank, met gevaar voor eigen leven te redden.

 

Sinds enkele jaren heeft de gemeente Vlissingen de Frans Naerebout Prijs in het leven geroepen, de prijs voor vrijwilligerswerk. Deze is naar Naerebout vernoemd als symbool voor inzet, betrokkenheid en voorbeeldfunctie voor vrijwilligers.

De prijs wordt iedere twee jaar uitgereikt in drie categorieën namelijk aan een winnende organisatie, de vrijwilliger van het jaar en een aanmoedigingsprijs. Alle genomineerden moeten aan de volgende criteria voldoen, namelijk:

Een organisatie en de vrijwilliger van het jaar verrichtten vrijwilligerswerk dat ten goede komt aan de inwoners van de gemeente Vlissingen. De ondersteuning van (eigen) vrijwilligers heeft plaatsgevonden in het jaar van de uitreiking. De inzending moet een voorbeeldfunctie hebben, dat wil zeggen dat de inzending voor anderen een stimulerende uitstraling moet hebben. De organisatie en de vrijwilliger geeft aan hoe ze andere vrijwilligers werven en hoe zij die binden. De creativiteit, vindingrijkheid en originaliteit tellen mee bij de beoordeling door de jury. De inzending moet controleerbaar zijn.

Daarnaast telt voor de aanmoedigingsprijs nog dat het een onderscheidende activiteit of prestatie is, innovatief en inspirerend. Ook moet het werk van maatschappelijke betekenis zijn. De prijs voor de winnende vrijwilligersorganisatie in 2018 ging naar de vrijwilligers van het Zeeuws Maritiem muZEEum. Zij ontvingen een geldbedrag, een oorkonde en een wisseltrofee. De vrijwilliger van 2018 was Lenie Stroo-Goedhart. Zij ontving een oorkonde en een gouden speldje voor haar activiteiten bij de Stichting In- en Uitloophuis in het Middengebied. De aanmoedigingsprijs 2018 ging naar Claudia van de Ketterij. Zij ontving een oorkonde en een geldbedrag voor het organiseren van onder andere ‘De Vaart van Vlissingen’, één van haar succesvolle hardloopwedstrijden in de stad.

Tot 11 september aanstaande kun je een organisatie of persoon voordragen. In deze tijd van corona zullen er meer mensen genomineerd worden dan voorgaande jaren. Immers, velen staan voor elkaar klaar op een bijzondere manier. Ken jij een speciaal iemand of heb je een organisatie op het oog? Wacht dan niet te lang met je voordracht en de onderbouwing daarvan. Dan heeft de jury, bestaande uit Jan de Waard, Jurjen Swiers, Maria de Wit, Marianne Kloosterboer en Gerda van Leeuwen nog even tijd om een keuze te maken.

Op 11 december 2020 wordt in Vlissingen de Frans Naerebout Prijs uitgereikt aan een organisatie en een ‘vrijwilliger van het jaar’. Ook wordt er een aanmoedigingsprijs uitgereikt. Wil je iemand voordragen dan kan dat vóór 11 september via https://www.vlissingen.nl/formulieren/nominatie-frans-naereboutprijs-2020.html

 

Onze initatieven – Vlissingen Breed

Heb je een leuk idee voor Vlissingen?

Laat het ons weten!

Oost-Souburg

Een dorp en kern waar de meeste inwoners van Vlissingen wonen. De omgeving heeft leuke winkels, sociale voorzieningen, scholen en wijkcentra. Het dorp bestaat uit de buurten Kern Oost-Souburg, Zeewijksingel, Groot-Abeele, Schoonenburg en Molenweg en omgeving. Woon jij in Oost-Souburg en wil je meer weten over Oost-Souburg op sociaal en maatschappelijk vlak, dan ben je hier op het juiste adres! Alles over Oost-Souburg  

Middengebied

In het hart van de gemeente ligt de wijk Middengebied. Het is een groot gebied met veel diversiteit in de samenstelling van de wijkbevolking. Er wonen ruim 10.000 mensen, bijna een kwart van alle Vlissingers. Lees alles over het Middengebied.  

Binnenstad

Deze pagina is nog in constructie

Paauwenburg

In de wijk Paauwenburg wonen circa 5.700 mensen in 2.640 huishoudens. De samenstelling is overwegend autochtoon, ca. 25% is van allochtone afkomst. De wijk is gesitueerd aan de westkant van Vlissingen in de nabijheid van strand en zee, gebouwd vanaf halverwege de jaren 60. Lees meer over Paauwenburg.

Groot-Lammerenburg

Bossenburgh, Rosenburg, Lammerenburg, Westerzicht, Papegaaienburg en West-Souburg: ruim wonen aan de rand van de stad. Een wijk met meerdere gezichten. Lees alles over Groot-Lammerenburg.