Middengebied

MijnVlissingen

Sociaal

Onderwijs en sport

Welzijn en hulp

Gezondheidszorg

religie

Wijkcentrum het Palet

Momenteel is het wijkcentrum gesloten. Enkele groepen zijn overgeplaatst naar andere locaties. Wil je meer informatie? Mail dan naar: hetpalet@zeelandnet.nl.

 

Wat doet de organisatie?

In het Wijkcentrum Het palet zijn alleen vrijwilligers actief. Er worden achttien activiteiten in de week georganiseerd en daarnaast nog twee extra in de maand. Het gebouw van het palet wordt ook door andere verenigingen gebruik: de Sjoelvereniging LZMS, Huurdervereniging van L’escaut en de Weight Watchers zijn actief in het Palet. Daarnaast wordt er met regelmaat gebruik gemaakt van de vergaderruimten door VVE’s, diverse verenigingen en organisaties. De ruimten worden ook ter beschikking gesteld voor activiteiten in het Middengebied en overige wijken in de gemeente Vlissingen (Het Palet, 2017).

De koffiehoek van het Repair Café is open wanneer er activiteiten plaatsvinden. Als er spullen zijn die gerepareerd moeten worden kunnen deze worden afgegeven bij een vrijwilliger van Het Palet. Er worden onder andere schemerlampen, koffiezetapparaten en fietsen gerepareerd. Vrijwilligers houden zich onder andere bezig met reparties van elektronica en verhelpen van hard- en softwareproblemen. Het Palet is ook actief in het Middengebied, er worden kleine klusjes in en om het huis van oudere en hulpbehoevende mensen gedaan. Daarnaast wordt er hulp aangeboden bij het inschrijven van bewoners die wensen of moeten verhuizen naar een sociale huurwoning via Zuid West wonen.

De laatste woensdag van de maand vindt het maanddiner plaats, de kosten per persoon bedragen €6,00. Daarnaast heeft Het Palet een jaar programma, hierin zijn alle activiteiten en de kosten per maand en per keer vermeld. Meer informatie hierover is op de site te vinden.

Doelstelling

Door middel van vrijwilligers, activiteiten en dienstverlening zorgen samenhorigheid.

Mogelijk belang voor Middengebied en andere organisaties

De bewoners van het Middengebied kunnen gebruik maken van de activiteiten die Het Palet aanbiedt. Er worden contacten gehouden met ouderen, zodat zij niet vereenzamen. Daarnaast is wijkcentrum Het Palet een fijne plek om samen te komen met medebewoners. Organisaties kunnen de vergaderruimte afhuren en onder andere activiteiten organiseren in het gebouw van Het Palet.

Contactgegevens

Adres: Willem Roelofszlaan 2 4382 TD Vlissingen Telefoon: 0118-411273

E-mail: hetpalet@zeelandnet.nl
Website: www.wijkcentrum-het-palet.jouwweb.nl

Heb je een leuk idee voor het Middengebied?

Laat het ons weten!

Sociale dienstverlening en belangenbehartiging

Hier vind je organisaties die zich bezig houden met dienstverlening en belangenbehartiging. Zij bieden hulp en advies op verschillende vlakken zoals bijvoorbeeld hulp bij schulden of een tegemoetkoming bij een laag inkomen. Dit zijn enkele voorbeelden, ook dienstverlening en belangenbehartiging is erg breed en divers in haar organisatie. Meer lezen.

Onderwijs, Sport en Entertainment

Bekijk welke organisaties te maken hebben met onderwijs, sport of entertainment. Hierbij kun je denken aan scholen, sportverenigingen, podiumgebouwen en verschillende spellen die georganiseerd worden in de buurt. Meer lezen.

Welzijn en hulpverlening

Op zoek naar organisaties die gericht zijn op welzijn en hulpverlening?  Bekijk hier organisaties die zich richten op de mentale gezondheid van mensen, hun (thuis)situatie en de omgeving. Hierin bieden zij hulp en advies. Het betreft een breed vlak aan hulpverlening. Meer lezen.

Gezondheidszorg

Hier vind je organisaties die zich inzetten voor de gezondheid van de mensen. Hier vind je onder andere huisartsen en medisch centra. Meer lezen.

Religie

Hier vind je organisaties die te maken hebben met geloof, dit kunnen verschillende soorten geloof zijn. Hierbij kan je denken aan kerken en andere religieuze organisaties. Meer lezen.

De sociale kaart in PDF

Download hier de sociale kaart in pdf formaat.