Middengebied

MijnVlissingen

Sociaal

Onderwijs en sport

Welzijn en hulp

Gezondheidszorg

religie

Vlissingse Turnvereniging

 

Wat doet de organisatie?

VTV is een gymnastiekvereniging die in Vlissingen gevestigd is met een gevarieerd sportaanbod voor jong en oud (VTV, 2017). Er worden diverse lessen aangeboden, onder andere gymnastiek en turnen, jazzdance, streetdance, acrogym, ouderpeutergym, recreatiesport en steps. De organisatie heeft een eigen clubhuis en een grote gymzaal.

 

Doelstelling

Aanbieden van een laagdrempelig sportaanbod op gymnastiek- en dansgebied, voornamelijk gericht op de breedtesport. Onderlinge binding stimuleren door middel van het organiseren van diverse nevenactiviteiten en deelname aan wedstrijden en demonstraties.

 

Mogelijk belang voor Middengebied en andere organisaties

De organisatie biedt diverse lessen voor jong en oud. Ze kunnen ervoor zorgen dat de buurtbewoners die deelnemen aan de lessen actief gaan bewegen en wellicht ook een (groter) sociaal netwerk opbouwen door nieuwe contacten die de buurtbewoners opdoen bij de vereniging. Daarnaast is het mogelijk dat de organisatie opvallende zaken bij de leden kan herkennen en indien nodig hun zorgen over een lid kan uitspreken naar een andere organisatie die hier meer in kan betekenen.

Contactgegevens

Postadres secretariaat: Nieuwendijk 19 4381 BV Vlissingen

E-mail: secretariaat@vtv-vlissingen.nl

Website: www.vtv-vlissingen.nl

Heb je een leuk idee voor het Middengebied?

Laat het ons weten!

Sociale dienstverlening en belangenbehartiging

Hier vind je organisaties die zich bezig houden met dienstverlening en belangenbehartiging. Zij bieden hulp en advies op verschillende vlakken zoals bijvoorbeeld hulp bij schulden of een tegemoetkoming bij een laag inkomen. Dit zijn enkele voorbeelden, ook dienstverlening en belangenbehartiging is erg breed en divers in haar organisatie. Meer lezen.

Onderwijs, Sport en Entertainment

Bekijk welke organisaties te maken hebben met onderwijs, sport of entertainment. Hierbij kun je denken aan scholen, sportverenigingen, podiumgebouwen en verschillende spellen die georganiseerd worden in de buurt. Meer lezen.

Welzijn en hulpverlening

Op zoek naar organisaties die gericht zijn op welzijn en hulpverlening?  Bekijk hier organisaties die zich richten op de mentale gezondheid van mensen, hun (thuis)situatie en de omgeving. Hierin bieden zij hulp en advies. Het betreft een breed vlak aan hulpverlening. Meer lezen.

Gezondheidszorg

Hier vind je organisaties die zich inzetten voor de gezondheid van de mensen. Hier vind je onder andere huisartsen en medisch centra. Meer lezen.

Religie

Hier vind je organisaties die te maken hebben met geloof, dit kunnen verschillende soorten geloof zijn. Hierbij kan je denken aan kerken en andere religieuze organisaties. Meer lezen.

De sociale kaart in PDF

Download hier de sociale kaart in pdf formaat.