Middengebied

MijnVlissingen

Sociaal

Onderwijs en sport

Welzijn en hulp

Gezondheidszorg

religie

FAS-Project Stichting het Witte Bos

 

Wat doet de organisatie?

Het Witte Bos is een organisatie die projecten initieert op het snijvlak van kunst, maatschappij en journalistiek (Stichting het Witte Bos, 2017). In een project staat persoonlijk perspectief centraal en het bestaat uit diverse activiteiten die elkaar aanvullen en versterken. Het Witte Bos werkt samen met diverse partners, namelijk maatschappelijke organisaties, de overheid of instellingen, om zo een onderwerp te laten landen waar dit nodig is en hiermee te zorgen dat een project impact en effect heeft.

Het FAS-project begon met het idee om een boek te schrijven over het Foetaal Alcohol Syndroom (FAS) en was het eerste project van de stichting (Stichting het Witte Bos, 2017). Dit is uitgegroeid tot een enorm project. Met dit project wil de stichting een bijdrage leveren in de herkenning, begeleiding en preventie van dit Syndroom. Een voorbeeld van een projectonderdeel is het maatjestraject voor kinderen met FAS.

 

Doelstelling

Het op de kaart zetten van onderbelichte maatschappelijke kwesties op een persoonlijke en menselijke manier.

 

Mogelijk belang voor Middengebied en andere organisaties

Momenteel zijn er drie studenten actief in Vlissingen die voor twee jongens met FAS een maatje zijn. Wellicht zijn er mogelijkheden om dit uit te breiden en dit maatjestraject in het Middengebied verder op te zetten voor kinderen met FAS.

 

Contactgegevens

Adres: Schippersgracht 1-3 1011 TR Amsterdam

Telefoon: 020-2212960

E-mail: info@wittebos.nl

Website: www.wittebos.nl

www.fasproject.nl

www.mijnanderethuis.nl

Heb je een leuk idee voor het Middengebied?

Laat het ons weten!

Sociale dienstverlening en belangenbehartiging

Hier vind je organisaties die zich bezig houden met dienstverlening en belangenbehartiging. Zij bieden hulp en advies op verschillende vlakken zoals bijvoorbeeld hulp bij schulden of een tegemoetkoming bij een laag inkomen. Dit zijn enkele voorbeelden, ook dienstverlening en belangenbehartiging is erg breed en divers in haar organisatie. Meer lezen.

Onderwijs, Sport en Entertainment

Bekijk welke organisaties te maken hebben met onderwijs, sport of entertainment. Hierbij kun je denken aan scholen, sportverenigingen, podiumgebouwen en verschillende spellen die georganiseerd worden in de buurt. Meer lezen.

Welzijn en hulpverlening

Op zoek naar organisaties die gericht zijn op welzijn en hulpverlening?  Bekijk hier organisaties die zich richten op de mentale gezondheid van mensen, hun (thuis)situatie en de omgeving. Hierin bieden zij hulp en advies. Het betreft een breed vlak aan hulpverlening. Meer lezen.

Gezondheidszorg

Hier vind je organisaties die zich inzetten voor de gezondheid van de mensen. Hier vind je onder andere huisartsen en medisch centra. Meer lezen.

Religie

Hier vind je organisaties die te maken hebben met geloof, dit kunnen verschillende soorten geloof zijn. Hierbij kan je denken aan kerken en andere religieuze organisaties. Meer lezen.

De sociale kaart in PDF

Download hier de sociale kaart in pdf formaat.