Middengebied

MijnVlissingen

Sociaal

Onderwijs en sport

Welzijn en hulp

Gezondheidszorg

religie

St. Jozefschool

 

Wat doet de organisatie?

De Sint Jozefschool is een katholieke basisschool binnen ‘De Combinatie’, gelegen aan het Pablo Picassoplein. Deze school is toegankelijk voor elk kind van 4-12 jaar (St. Jozefschool, 2017).

 

Doelstelling

Het kerndoel van de school is om kinderen voor te bereiden om zelfstandig te kunnen functioneren in de 21e eeuwse maatschappij. In de missie ‘Samen bouwen aan de ARC’ geven ze aan wat ze daarbij belangrijk vinden. ARC staat voor: – Autonomie: Kinderen ontwikkelen hun talenten en zijn zelf verantwoordelijk voor hun leerproces. – Relatie: Kinderen werken aan sociale vaardigheden en goede communicatie om optimaal te kunnen samenwerken. – Competentie: Kinderen vergaren samen kennis en werken aan vaardigheden op allerlei gebied.

 

Mogelijk belang voor Middengebied en andere organisaties

Het belang van de St.Jozefschool voor andere organisaties is dat de leerkrachten van de St. Jozefschool problematiek kunnen signaleren bij kinderen, wat doorgegeven kan worden aan de instantie die hier geschikt voor is. Ook kunnen de leerkrachten hierin preventief handelen, om ergere problematiek te voorkomen. Tevens kunnen de leerkrachten helpen bij bepaalde onderzoeken of gesprekken met andere instanties, door de informatie van het desbetreffende kind te delen.

 

Contactgegevens

Adres: De Combinatie Pablo Picassoplein 121 4382KB Vlissingen

Telefoon: 0118- 44 02 23

E-mail directeur: avandennoort@prisma-scholen.nl

Website: https://www.jozefschool-vlissingen.nl/

 

Heb je een leuk idee voor het Middengebied?

Laat het ons weten!

Sociale dienstverlening en belangenbehartiging

Hier vind je organisaties die zich bezig houden met dienstverlening en belangenbehartiging. Zij bieden hulp en advies op verschillende vlakken zoals bijvoorbeeld hulp bij schulden of een tegemoetkoming bij een laag inkomen. Dit zijn enkele voorbeelden, ook dienstverlening en belangenbehartiging is erg breed en divers in haar organisatie. Meer lezen.

Onderwijs, Sport en Entertainment

Bekijk welke organisaties te maken hebben met onderwijs, sport of entertainment. Hierbij kun je denken aan scholen, sportverenigingen, podiumgebouwen en verschillende spellen die georganiseerd worden in de buurt. Meer lezen.

Welzijn en hulpverlening

Op zoek naar organisaties die gericht zijn op welzijn en hulpverlening?  Bekijk hier organisaties die zich richten op de mentale gezondheid van mensen, hun (thuis)situatie en de omgeving. Hierin bieden zij hulp en advies. Het betreft een breed vlak aan hulpverlening. Meer lezen.

Gezondheidszorg

Hier vind je organisaties die zich inzetten voor de gezondheid van de mensen. Hier vind je onder andere huisartsen en medisch centra. Meer lezen.

Religie

Hier vind je organisaties die te maken hebben met geloof, dit kunnen verschillende soorten geloof zijn. Hierbij kan je denken aan kerken en andere religieuze organisaties. Meer lezen.

De sociale kaart in PDF

Download hier de sociale kaart in pdf formaat.