Middengebied

MijnVlissingen

Sociaal

Onderwijs en sport

Welzijn en hulp

Gezondheidszorg

religie

Richard Krajicek Foundation

 

Wat doet de organisatie?

De Richard Krajicek Foundation stelt kinderen in aandachtswijken in staat om dicht bij huis met elkaar te sporten en spelen. Dankzij de deskundige en intensieve begeleiding op de playgrounds, krijgen kinderen de kans zich in een veilige omgeving op een positieve manier te ontwikkelen. In Nederland zijn er 100 actieve playgrounds (Richard Krajicek Foundation, 2017). De playground van Zeeland bevindt zich in Vlissingen en is een samenwerkingsverband tussen Stichting ROAT, Richard Krajicek Foundation en de Gemeente Vlissingen.

Er worden verschillende activiteiten geboden op de playground in Vlissingen en de kinderen/ jongeren worden gestimuleerd om school goed uit te voeren. Wanneer een jongere op een jaar 100 uur aan activiteiten organiseert op de playground, kan hij een studiebeurs ontvangen. Wel moet hij het goed doen op school en een bekende zijn van de wijk. De playground wilt stimuleren dat de kinderen/jongeren en de begeleiding iets terug doen voor de wijk en hiermee de samenleving verbeteren. De playground is sociaal veilig voor de kinderen en jongeren door het toezicht van de begeleiding. Tevens is iedereen welkom op de playground.

 

Doelstelling

De Richard Krajicek Foundation wilt zorgen voor een veilige omgeving waar kinderen zich op een gezonde en positieve manier kunnen ontwikkelen en een inspiratiebron kunnen zijn voor de jeugd in hun buurt. Ze willen bijdragen aan een betere toekomst van de Nederlandse jeugd.

 

Mogelijk belang voor Middengebied en andere organisaties

Deze playground is van belang voor andere organisaties en het Middengebied omdat deze playground bijdraagt aan de gezonde ontwikkeling van kinderen/jongeren. Tevens kan er preventief gehandeld worden door deze organisatie wanneer er problematiek gesignaleerd wordt. Ook kunnen andere organisaties kinderen/jongeren vertellen/verwijzen naar de playground.

 

Contactgegevens

Adres playground Vlissingen: ‘Schuitvaartpark’ Schuitvaartgracht 147 4383 Vlissingen

Contactpersoon: Dangelo Martien

Telefoon: 06-87717419

E-mail: da.martien@stichtingroat.com

Website: www.krajicek.nl

Heb je een leuk idee voor het Middengebied?

Laat het ons weten!

Sociale dienstverlening en belangenbehartiging

Hier vind je organisaties die zich bezig houden met dienstverlening en belangenbehartiging. Zij bieden hulp en advies op verschillende vlakken zoals bijvoorbeeld hulp bij schulden of een tegemoetkoming bij een laag inkomen. Dit zijn enkele voorbeelden, ook dienstverlening en belangenbehartiging is erg breed en divers in haar organisatie. Meer lezen.

Onderwijs, Sport en Entertainment

Bekijk welke organisaties te maken hebben met onderwijs, sport of entertainment. Hierbij kun je denken aan scholen, sportverenigingen, podiumgebouwen en verschillende spellen die georganiseerd worden in de buurt. Meer lezen.

Welzijn en hulpverlening

Op zoek naar organisaties die gericht zijn op welzijn en hulpverlening?  Bekijk hier organisaties die zich richten op de mentale gezondheid van mensen, hun (thuis)situatie en de omgeving. Hierin bieden zij hulp en advies. Het betreft een breed vlak aan hulpverlening. Meer lezen.

Gezondheidszorg

Hier vind je organisaties die zich inzetten voor de gezondheid van de mensen. Hier vind je onder andere huisartsen en medisch centra. Meer lezen.

Religie

Hier vind je organisaties die te maken hebben met geloof, dit kunnen verschillende soorten geloof zijn. Hierbij kan je denken aan kerken en andere religieuze organisaties. Meer lezen.

De sociale kaart in PDF

Download hier de sociale kaart in pdf formaat.