Meer preventie aanpak KOPP kinderen

[tm_pb_section admin_label=”Section” fullwidth=”off” specialty=”off” background_image=”https://mijnvlissingen.nl/wp-content/uploads/2019/04/combinatie.jpg” transparent_background=”on” allow_player_pause=”off” inner_shadow=”off” parallax=”off” parallax_method=”off” make_fullwidth=”off” use_custom_width=”off” width_unit=”on” make_equal=”off” use_custom_gutter=”off” custom_padding=”150px||150px|”][tm_pb_row admin_label=”Row”][tm_pb_column type=”4_4″][tm_pb_text admin_label=”Text” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” custom_css_main_element=”text-shadow: 1px 1px #000000;”]

Nieuws uit het Middengebied

[/tm_pb_text][/tm_pb_column][/tm_pb_row][/tm_pb_section][tm_pb_section admin_label=”Section” fullwidth=”off” specialty=”off”][tm_pb_row admin_label=”Row” make_fullwidth=”off” use_custom_width=”off” use_grid_padding=”on” width_unit=”on” custom_margin=”50px||50px|” allow_player_pause=”off” parallax=”off” parallax_method=”off” make_equal=”off” parallax_1=”off” parallax_method_1=”off” vertical_alligment_1=”start” responsive_laptop_1=”inherit” responsive_tablet_1=”inherit” responsive_phone_1=”inherit” order_laptop_1=”1″ order_tablet_1=”1″ order_phone_1=”1″ parallax_2=”off” parallax_method_2=”off” vertical_alligment_2=”start” responsive_laptop_2=”inherit” responsive_tablet_2=”inherit” responsive_phone_2=”inherit” order_laptop_2=”2″ order_tablet_2=”2″ order_phone_2=”2″][tm_pb_column type=”2_3″][tm_pb_text admin_label=”Text” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” custom_padding=”30px|||”]

Werkgroep KOPP kinderen

Kinderen van ouders met psychische problemen (en/of verslavingsproblematiek) worden met een afkorting ook wel KOPP-kinderen genoemd. Er is een speciale naam voor deze groep kinderen, omdat is gebleken dat veel van hen zelf als kind zijnde al of later als volwassene ook problemen kunnen gaan ondervinden, door de problemen die hun ouders nu hebben.

Eerlijk kunnen praten over problemen

Nu is het natuurlijk niet zo, dat je als KOPP-kind al bij voorbaat problemen hebt of krijgt. Als (een van) je ouders een psychische aandoening heeft en die er niet zo heel veel last van heeft, hoeft het geen probleem te vormen. Ook kan die ouder vaak gewoon goed in staat zijn om voor zichzelf en voor de kinderen te zorgen, dus echt “ouder zijn”. Als je dan ook nog als kind gewoon open en eerlijk kunt praten over wat de problemen van de ouder inhouden en wat voor effect het (soms) heeft op jou, scheelt dat al een boel.

Als ondersteuning nodig is

Maar het is natuurlijk ook mogelijk dat ouders de zorg voor hun kind(eren) wel heel lastig vinden. Dit kan bijvoorbeeld als de problemen van de ouder(s) wel ernstig zijn of als zij het moeilijk vinden om er met hun kinderen over te praten. Daarom is het van belang om al in een vroegtijdig stadium deze kinderen via het wijknetwerk in beeld te hebben.

Website voor ouders

www.kopopouders.nl is een website voor ouders met psychische problemen of een verslaving, met kinderen in de leeftijd van nul tot achttien jaar. Er is informatie advies te vinden hoe ouders hun ouderrol ondanks hun problemen zo goed mogelijk kunnen invullen. Op de website staan ook ervaringsverhalen van ouders, en daarop kan weer gereageerd worden. Daarnaast kunnen ouders via deze website anoniem een begeleide online groepscursus volgen om ondersteuning te krijgen bij het opvoeden. Ook kunnen ze een online zefhulpcursus volgen, met minimale begeleiding, en per e-mail advies krijgen over opvoeding.

Websites voor kinderen van ouders met psychische problemen

www.kopstoring.nl is een website voor KOPP-jongeren van dertien tot vijfentwintig jaar. Op deze website staat informatie voor, over en door KOPP-jongeren. Jongeren kunnen via de website een groepscursus in een chatbox volgen, vragen stellen aan een deskundige, verhalen van andere jongeren lezen en hun eigen verhaal met anderen delen. Ook kunnen ze er informatie over psychische en verslavingsstoornissen vinden.

De werkgroep vanuit het wijknetwerk wordt gevormd door: de POH er jeugd, jeugdverpleegkundige van de GGD, Maatschappelijk werk , school maatschappelijk werk, de basisscholen, het welzijnswerk en Indigo. Binnen deze werkgroep is gesproken over:

– De behoefte aan informatie binnen het voorliggende veld over het aanbod aan deze kinderen. Concreet ligt ook de vraag wat het aanbod van Indigo hierin is en hoe kinderen daar worden aangemeld.

– In het netwerkoverleg Middengebied is benoemd dat er afspraken zijn gemaakt mijn Emergis over KOPP KOV. Hoe wordt in de praktijk vormgegeven (door Emergis) aan deze afspraken?

– Vanuit verschillende disciplines worden signalen opgevangen over deze kinderen. Hoe kunnen we elkaar bereiken? De privacyregels maken het moeilijk om de signaleren te delen. Over het algemeen zijn er veel contactmomenten tussen scholen en de hulpverlening.

– Hoe krijgen we goed zicht op het aanbod (sociale kaart)? Kunnen we vaker de informatie met elkaar delen? Laten we vooral alle informatie die we hebben met elkaar delen!

– Er is behoefte aan een Zorg Advies Team in het basisonderwijs.

Voor een concreet hulpaanbod in deze regio:

Indigo

Stationspark 36

4462 DZ Goes

Telefoon:

0113-246060

E-mail: info@indigozeeland.nl

Website: www.indigo.nl

[/tm_pb_text][/tm_pb_column][tm_pb_column type=”1_3″][/tm_pb_column][/tm_pb_row][/tm_pb_section][tm_pb_section admin_label=”Section” fullwidth=”off” specialty=”off” transparent_background=”on” allow_player_pause=”off” inner_shadow=”off” parallax=”off” parallax_method=”off” make_fullwidth=”off” use_custom_width=”off” width_unit=”on” make_equal=”off” use_custom_gutter=”off”][tm_pb_row admin_label=”Row” make_fullwidth=”on” use_custom_width=”off” use_grid_padding=”on” width_unit=”on” allow_player_pause=”off” parallax=”off” parallax_method=”off” make_equal=”off” parallax_1=”off” parallax_method_1=”off” vertical_alligment_1=”start” responsive_laptop_1=”inherit” responsive_tablet_1=”inherit” responsive_phone_1=”inherit” order_laptop_1=”1″ order_tablet_1=”1″ order_phone_1=”1″][tm_pb_column type=”4_4″][tm_pb_cta admin_label=”Call To Action” title=”Leuk idee voor het Middengebied?” button_url=”/contact/” url_new_window=”off” button_text=”Meld het hier” use_background_color=”on” background_color=”#286395″ text_orientation=”center” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” custom_button=”on” button_border_radius=”0″ button_letter_spacing=”0″ button_use_icon=”off” button_icon_placement=”right” button_border_radius_hover=”0″ button_letter_spacing_hover=”0″ button_use_box_shadow=”on” button_box_shadow_horizontal_length=”0″ button_box_shadow_vertical_length=”0″ button_box_shadow_blur_radius=”0″ button_box_shadow_horizontal_length_hover=”0″ button_box_shadow_vertical_length_hover=”0″ button_box_shadow_blur_radius_hover=”0″ button_box_shadow_horizontal_length_active=”0″ button_box_shadow_vertical_length_active=”0″ button_box_shadow_blur_radius_active=”0″ button_bg_color=”#a5c737″ button_border_color=”#ffffff” button_text_color_hover=”#ffffff” button_bg_color_hover=”#a5c737″ button_border_color_hover=”#ffffff” button_bg_color_active=”#a5c737″ button_border_color_active=”#ffffff” button_box_shadow_color=”#ffffff” button_box_shadow_color_hover=”#ffffff”]

Weet jij een idee op sociaal/maatschappelijk vlak voor bewoners van het Middengebied?

[/tm_pb_cta][/tm_pb_column][/tm_pb_row][/tm_pb_section][tm_pb_section admin_label=”Section” fullwidth=”off” specialty=”off”][tm_pb_row admin_label=”Row” make_fullwidth=”off” use_custom_width=”off” use_grid_padding=”on” width_unit=”on” custom_padding=”||50px|” allow_player_pause=”off” parallax=”off” parallax_method=”off” make_equal=”off” parallax_1=”off” parallax_method_1=”off” vertical_alligment_1=”start” responsive_laptop_1=”inherit” responsive_tablet_1=”inherit” responsive_phone_1=”inherit” order_laptop_1=”1″ order_tablet_1=”1″ order_phone_1=”1″ parallax_2=”off” parallax_method_2=”off” vertical_alligment_2=”start” responsive_laptop_2=”inherit” responsive_tablet_2=”inherit” responsive_phone_2=”inherit” order_laptop_2=”2″ order_tablet_2=”2″ order_phone_2=”2″][tm_pb_column type=”3_4″][tm_pb_text admin_label=”Text” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” custom_padding=”50px||50px|”]

Sociaal en Maatschappelijk

[/tm_pb_text][tm_pb_accordion admin_label=”Accordion” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”] [tm_pb_accordion_item title=”Sociale dienstverlening en belangenbehartiging”]           Hier vind je organisaties die zich bezig houden met dienstverlening en belangenbehartiging. Zij bieden hulp en advies op verschillende vlakken zoals bijvoorbeeld hulp bij schulden of een tegemoetkoming bij een laag inkomen. Dit zijn enkele voorbeelden, ook dienstverlening en belangenbehartiging is erg breed en divers in haar organisatie. Meer lezen. [/tm_pb_accordion_item][tm_pb_accordion_item title=”Onderwijs, sport en entertainment”] Bekijk welke organisaties te maken hebben met onderwijs, sport of entertainment. Hierbij kun je denken aan scholen, sportverenigingen, podiumgebouwen en verschillende spellen die georganiseerd worden in de buurt. Meer lezen. [/tm_pb_accordion_item][tm_pb_accordion_item title=”Welzijn en hulpverlening”] Op zoek naar organisaties die gericht zijn op welzijn en hulpverlening?  Bekijk hier organisaties die zich richten op de mentale gezondheid van mensen, hun (thuis)situatie en de omgeving. Hierin bieden zij hulp en advies. Het betreft een breed vlak aan hulpverlening. Meer lezen. [/tm_pb_accordion_item][tm_pb_accordion_item title=”Gezondheidszorg”] In dit hoofdstuk vind je organisaties die zich inzetten voor de gezondheid van de mensen. Hier vind je onder andere huisartsen en medisch centra. Meer lezen. [/tm_pb_accordion_item][tm_pb_accordion_item title=”Religie”] In dit hoofdstuk staan organisaties die te maken hebben met geloof, dit kunnen verschillende soorten geloof zijn. Hierbij kan je denken aan kerken en andere religieuze organisaties. Meer lezen. [/tm_pb_accordion_item][tm_pb_accordion_item title=”Sociale kaart in PDF”] Download hier de sociale kaart in PDF [/tm_pb_accordion_item] [/tm_pb_accordion][/tm_pb_column][tm_pb_column type=”1_4″][/tm_pb_column][/tm_pb_row][/tm_pb_section]