Middengebied

MijnVlissingen

Sociaal

Onderwijs en sport

Welzijn en hulp

Gezondheidszorg

religie

In- en uitloophuis Vlissingen

 

Wat doet de organisatie?

Het in- en uitloophuis in Vlissingen biedt hulp bij sociale problemen in samenwerking met het Walchers platform voor de Minima (WPM). Er wordt hulp geboden bij het invullen van formulieren, bij problemen met een uitkering, huurtoeslag of zorgtoeslag, bij wonen, bij kwijtscheldingen van gemeentelijke belasting en waterschap, bij problemen bij WIA of WAO door een gecertificeerde medewerker, bijdragen aan maaltijdvoorziening van gemeenten voor ouderen en zieken, bij aangifte van belastingen en verder alle problemen op sociaal gebied (In en uitloophuis Vlissingen, 2017). 

Doelstelling

Het helpen van de minima, helpen bij sociale problemen en functioneren als ontmoetingsplaats.

Mogelijk belang voor Middengebied en andere organisaties

Wanneer nodig, kunnen andere instanties een cliënt doorverwijzen naar deze vrijwilligersorganisatie zodat de problemen met de formulieren/instanties worden opgelost. Hierdoor kan de cliënt weer geholpen worden met andere zaken. Deze organisatie is dus van belang in het zo goed mogelijk helpen van cliënten in het op orde stellen van hun leven.

Contactgegevens

Adres: Vincent van Goghlaan 241a 4382 SW Vlissingen Telefoonnummer: 0118-41447

E-mail: Inenuitloophuis@gmail.com

Website: www.facebook.com/inenuitloophuis

Heb je een leuk idee voor het Middengebied?

Laat het ons weten!

Sociale dienstverlening en belangenbehartiging

Hier vind je organisaties die zich bezig houden met dienstverlening en belangenbehartiging. Zij bieden hulp en advies op verschillende vlakken zoals bijvoorbeeld hulp bij schulden of een tegemoetkoming bij een laag inkomen. Dit zijn enkele voorbeelden, ook dienstverlening en belangenbehartiging is erg breed en divers in haar organisatie. Meer lezen.

Onderwijs, Sport en Entertainment

Bekijk welke organisaties te maken hebben met onderwijs, sport of entertainment. Hierbij kun je denken aan scholen, sportverenigingen, podiumgebouwen en verschillende spellen die georganiseerd worden in de buurt. Meer lezen.

Welzijn en hulpverlening

Op zoek naar organisaties die gericht zijn op welzijn en hulpverlening?  Bekijk hier organisaties die zich richten op de mentale gezondheid van mensen, hun (thuis)situatie en de omgeving. Hierin bieden zij hulp en advies. Het betreft een breed vlak aan hulpverlening. Meer lezen.

Gezondheidszorg

Hier vind je organisaties die zich inzetten voor de gezondheid van de mensen. Hier vind je onder andere huisartsen en medisch centra. Meer lezen.

Religie

Hier vind je organisaties die te maken hebben met geloof, dit kunnen verschillende soorten geloof zijn. Hierbij kan je denken aan kerken en andere religieuze organisaties. Meer lezen.

De sociale kaart in PDF

Download hier de sociale kaart in pdf formaat.