Middengebied

MijnVlissingen

Sociaal

Onderwijs en sport

Welzijn en hulp

Gezondheidszorg

religie

Huisartsenpraktijk de Getijden

 

Wat doet de organisatie?

Huisartsenpraktijk De Getijden is de praktijk van dhr. Van Russen Groen en mevr. Roebroeck. Naast de huisarts zijn er nog twee gediplomeerde assistentes op de praktijk aanwezig. De doktersassistentes beantwoorden de telefoon, leggen afspraken voor het spreekuur vast, zorgen voor herhalingsrecepten, onderzoeken en verzorgen de financiële administratie. Voor de volgende onderzoeken en medische handelingen kan de patiënt bij de assistentes terecht: bloeddrukmeting, onderzoek bloed op glucose, elektrocardiogram (hartfilmpje), longfunctie test, maken van uitstrijkje, injecties, oren uitspuiten, wratten behandelen met vloeibare stikstof, verbinden van wonden en verwijderen van hechtingen. Voor psychische klachten kan de patiënt terecht bij de sociaalpsychiatrische verpleegkundige. De huisarts verwijst de patiënt door naar de verpleegkundigen. De praktijkondersteuner somathiek houdt zich bezig met de behandeling van patiënten met Diabetes, COPD, preventie van hart en vaatziekten, screening op dementie (MMSE), doppleronderzoek en longfunctieonderzoek, begeleiding bij het stoppen met roken is ook mogelijk. Voor reisadvies op maat kan de patiënt terecht bij Huisartsenpraktijk De Getijden (dhr. Van Russen Groen en mevr. Roebroeck, 2017).

 

Doelstelling

De juiste zorg/informatie verstrekken aan de patiënten van huisartsenpraktijk van Russen GroenRoebroeck.

 

Mogelijk belang voor Middengebied en andere organisaties

Bewoners uit het Middengebied informatie verstrekken over het zorgaanbod van Huisartsenpraktijk De Getijden.

 

Contactgegevens

Adres: Koudekerkseweg 86 4382 ED Vlissingen

Telefoon: 0118-412225

Website: http://www.huisartslelienlaan.nl/

 

Heb je een leuk idee voor het Middengebied?

Laat het ons weten!

Sociale dienstverlening en belangenbehartiging

Hier vind je organisaties die zich bezig houden met dienstverlening en belangenbehartiging. Zij bieden hulp en advies op verschillende vlakken zoals bijvoorbeeld hulp bij schulden of een tegemoetkoming bij een laag inkomen. Dit zijn enkele voorbeelden, ook dienstverlening en belangenbehartiging is erg breed en divers in haar organisatie. Meer lezen.

Onderwijs, Sport en Entertainment

Bekijk welke organisaties te maken hebben met onderwijs, sport of entertainment. Hierbij kun je denken aan scholen, sportverenigingen, podiumgebouwen en verschillende spellen die georganiseerd worden in de buurt. Meer lezen.

Welzijn en hulpverlening

Op zoek naar organisaties die gericht zijn op welzijn en hulpverlening?  Bekijk hier organisaties die zich richten op de mentale gezondheid van mensen, hun (thuis)situatie en de omgeving. Hierin bieden zij hulp en advies. Het betreft een breed vlak aan hulpverlening. Meer lezen.

Gezondheidszorg

Hier vind je organisaties die zich inzetten voor de gezondheid van de mensen. Hier vind je onder andere huisartsen en medisch centra. Meer lezen.

Religie

Hier vind je organisaties die te maken hebben met geloof, dit kunnen verschillende soorten geloof zijn. Hierbij kan je denken aan kerken en andere religieuze organisaties. Meer lezen.

De sociale kaart in PDF

Download hier de sociale kaart in pdf formaat.