Middengebied

MijnVlissingen

Sociaal

Onderwijs en sport

Welzijn en hulp

Gezondheidszorg

religie

Gemeente Vlissingen

 

Wat doet de organisatie?

Gemeente Vlissingen zorgt voor zaken die spelen in de buurt en voert ook taken uit in opdracht van de Rijksoverheid. Hierbij kunt u denken aan: burgerzaken, ruimte en bereikbaarheid, milieu en duurzaamheid, leefomgeving, veiligheid en openbare orde, jeugd en onderwijs, maatschappelijke ondersteuning, werk en in komen, lokale economie, cultuur en sport. De gemeentelijke organisatie bestaat uit drie directies: Ruimte en Samenleving, Bedrijf en Beheer en Dienstverlening. Gemeente Vlissingen werkt alleen op afspraak, op maandag t/m vrijdag en op de donderdagavond. Het afhalen van rijbewijzen, paspoorten of identiteitskaarten kan zonder afspraak (Gemeente Vlissingen, 2017). Sedert 1 januari 2020 kan men bij een loket in het gemeentehuis terecht voor een indicatie inzake de WMO ( Wet Maatschappelijke Ondersteuning) en het Jeugdloket.

Telefoonnummer: (0118) 48 70 10

E-mail: wmojeugd@vlissingen.nl

Openingstijden WMO- en Jeugdloket: Maandag t/m Donderdag : 8.30-17.00 uur en Vrijdag: 8.30-12.00 uur

Telefonisch spreekuur consulenten: Elke werkdag van 10.00-12.00 uur.

Mensen die bellen kunnen dan gelijk een telefoongesprek hebben met een consulent.

Bezoekadres: Paul Krugerstraat 1 4382 MA Vlissingen Postadres: Postbus 3000 4380 GV Vlissingen

Doelstelling

Gemeente Vlissingen is dienstverlenend. De gemeente is er voor de gemeenschap en is daarom laagdrempelig en benaderbaar voor iedereen. De gemeente zoekt ook actief het contact en samenwerking met inwoners, ondernemers en organisaties.

 

Mogelijk belang voor Middengebied en andere organisaties

Gemeente Vlissingen neemt als gesprekspartner deel aan de wijktafel in het Middengebied. De gemeente kan mensen aanspreken op situaties op straat of op gedrag en indien nodig aanpassingen doen of vragen.

 

Contactgegevens

Adres: Paul Krugerstraat 1 4382 MA Vlissingen

Telefoon: 14-0118

E-mail: gemeente@vlissingen.nl

Website: www.vlissingen.nl

Heb je een leuk idee voor het Middengebied?

Laat het ons weten!

Sociale dienstverlening en belangenbehartiging

Hier vind je organisaties die zich bezig houden met dienstverlening en belangenbehartiging. Zij bieden hulp en advies op verschillende vlakken zoals bijvoorbeeld hulp bij schulden of een tegemoetkoming bij een laag inkomen. Dit zijn enkele voorbeelden, ook dienstverlening en belangenbehartiging is erg breed en divers in haar organisatie. Meer lezen.

Onderwijs, Sport en Entertainment

Bekijk welke organisaties te maken hebben met onderwijs, sport of entertainment. Hierbij kun je denken aan scholen, sportverenigingen, podiumgebouwen en verschillende spellen die georganiseerd worden in de buurt. Meer lezen.

Welzijn en hulpverlening

Op zoek naar organisaties die gericht zijn op welzijn en hulpverlening?  Bekijk hier organisaties die zich richten op de mentale gezondheid van mensen, hun (thuis)situatie en de omgeving. Hierin bieden zij hulp en advies. Het betreft een breed vlak aan hulpverlening. Meer lezen.

Gezondheidszorg

Hier vind je organisaties die zich inzetten voor de gezondheid van de mensen. Hier vind je onder andere huisartsen en medisch centra. Meer lezen.

Religie

Hier vind je organisaties die te maken hebben met geloof, dit kunnen verschillende soorten geloof zijn. Hierbij kan je denken aan kerken en andere religieuze organisaties. Meer lezen.

De sociale kaart in PDF

Download hier de sociale kaart in pdf formaat.