Middengebied

MijnVlissingen

Sociaal

Onderwijs en sport

Welzijn en hulp

Gezondheidszorg

religie

De balie

 

Wat doet de organisatie?

Wij werken met een groep vrijwilligers met als doel de mensen die hulp nodig hebben op weg te helpen met diverse problemen, een luisterend oor te bieden zodat ze hun verhaal kwijt kunnen en we ze door kunnen verwijzen naar andere instanties. De Balie maakt onderdeel uit van de wijkraad Middenstad. Instanties zoals bijv.: Gemeente ( aanvragen Id/rijbewijs, uittreksels, Wmo aanvragen ), uitkerende instanties ( Orionis/Uwv ), maatschappelijk werk ( Porthos ), huishoudelijke hulp/begeleiding ( Iriz thuiszorg ), problemen in de wijk ( Stichting wijkraad Middenstad Vlissingen ) of Buurtpreventie Vlissingen. We zijn 4 dagen per week geopend en iedereen kan bij ons terecht. Komen we er zelf niet uit, dan overleggen we met andere instanties en zoeken we naar passende oplossing of doorverwijzing.

 

Bereikbaar iedere week vanaf : Ma t/m do: 10.00 – 12.00 u

Voorlopig alleen online en eventueel op afspraak met huisbezoek

Doelstelling: Hulpverlening en dienstverlening in een vrijwillig kader.

Mogelijk belang voor Middengebied en andere organisaties:

Bewoners kunnen met hulpvragen tijdens de spreekuren terecht bij onze balie medewerksters. Informatie, voorlichting en belangenbehartiging zijn belangrijke speerpunten in de veelzijdige werkzaamheden vanuit de Balie.

 

Contactgegevens

Tijdelijk adres : Geraniumlaan 25, 4382 TX

Vlissingen

Email: info@de-balie.nl

Telefoon: 06 – 51 96 12 53 Website: www.de-balie.nl en de Facebookpagina

Heb je een leuk idee voor het Middengebied?

Laat het ons weten!

Sociale dienstverlening en belangenbehartiging

Hier vind je organisaties die zich bezig houden met dienstverlening en belangenbehartiging. Zij bieden hulp en advies op verschillende vlakken zoals bijvoorbeeld hulp bij schulden of een tegemoetkoming bij een laag inkomen. Dit zijn enkele voorbeelden, ook dienstverlening en belangenbehartiging is erg breed en divers in haar organisatie. Meer lezen.

Onderwijs, Sport en Entertainment

Bekijk welke organisaties te maken hebben met onderwijs, sport of entertainment. Hierbij kun je denken aan scholen, sportverenigingen, podiumgebouwen en verschillende spellen die georganiseerd worden in de buurt. Meer lezen.

Welzijn en hulpverlening

Op zoek naar organisaties die gericht zijn op welzijn en hulpverlening?  Bekijk hier organisaties die zich richten op de mentale gezondheid van mensen, hun (thuis)situatie en de omgeving. Hierin bieden zij hulp en advies. Het betreft een breed vlak aan hulpverlening. Meer lezen.

Gezondheidszorg

Hier vind je organisaties die zich inzetten voor de gezondheid van de mensen. Hier vind je onder andere huisartsen en medisch centra. Meer lezen.

Religie

Hier vind je organisaties die te maken hebben met geloof, dit kunnen verschillende soorten geloof zijn. Hierbij kan je denken aan kerken en andere religieuze organisaties. Meer lezen.

De sociale kaart in PDF

Download hier de sociale kaart in pdf formaat.