Middengebied

MijnVlissingen

Sociaal

Onderwijs en sport

Welzijn en hulp

Gezondheidszorg

religie

Consultatiebureau

 

Wat doet de organisatie?

Omdat jonge kinderen zich snel ontwikkelen kan dit leiden tot vragen en onzekerheden bij ouders en verzorgers (GGD Zeeland, 2017). Hiermee kunnen zij terecht bij het consultatiebureau, waar alle vragen over gezondheid, groei, ontwikkeling en opvoeding van hun kind. Hier werkt een team van jeugdverpleegkundigen en artsen. Voornamelijk in het eerste jaar krijgen ouders en verzorgers regelmatig een uitnodiging voor een contactmoment bij het consultatiebureau.

 

Doelstelling

Het volgen van de lichamelijke en geestelijke ontwikkeling van kinderen en het verstrekken van informatie en advies aan ouders en verzorgers.

 

Mogelijk belang voor Middengebied en andere organisaties

In Vlissingen zijn tweemaal per week inloopspreekuren bij het consultatiebureau van de GGD. Namelijk elke maandag en vrijdag van 12.30 uur tot 13.30 uur bij de Combinatie. Daarnaast worden alle spreekuren gehouden bij de Combinatie, waar ouders en verzorgers uit het Middengebied terecht kunnen met hun kind.

Indien er vermoedens zijn van problemen kan er vanuit de GGD een melding worden gemaakt bij een andere organisatie die hulp voor andere problemen kan bieden.

 

Contactgegevens

Adres: De Combinatie Pablo Picassoplein 126 4382 KB Vlissingen

Telefoon: 0113 – 249315.

E-mail: pabureaujgz@ggdzeeland.nl

Website: www.ggdzeeland.nl

Heb je een leuk idee voor het Middengebied?

Laat het ons weten!

Sociale dienstverlening en belangenbehartiging

Hier vind je organisaties die zich bezig houden met dienstverlening en belangenbehartiging. Zij bieden hulp en advies op verschillende vlakken zoals bijvoorbeeld hulp bij schulden of een tegemoetkoming bij een laag inkomen. Dit zijn enkele voorbeelden, ook dienstverlening en belangenbehartiging is erg breed en divers in haar organisatie. Meer lezen.

Onderwijs, Sport en Entertainment

Bekijk welke organisaties te maken hebben met onderwijs, sport of entertainment. Hierbij kun je denken aan scholen, sportverenigingen, podiumgebouwen en verschillende spellen die georganiseerd worden in de buurt. Meer lezen.

Welzijn en hulpverlening

Op zoek naar organisaties die gericht zijn op welzijn en hulpverlening?  Bekijk hier organisaties die zich richten op de mentale gezondheid van mensen, hun (thuis)situatie en de omgeving. Hierin bieden zij hulp en advies. Het betreft een breed vlak aan hulpverlening. Meer lezen.

Gezondheidszorg

Hier vind je organisaties die zich inzetten voor de gezondheid van de mensen. Hier vind je onder andere huisartsen en medisch centra. Meer lezen.

Religie

Hier vind je organisaties die te maken hebben met geloof, dit kunnen verschillende soorten geloof zijn. Hierbij kan je denken aan kerken en andere religieuze organisaties. Meer lezen.

De sociale kaart in PDF

Download hier de sociale kaart in pdf formaat.