Middengebied

MijnVlissingen

Sociaal

Onderwijs en sport

Welzijn en hulp

Gezondheidszorg

religie

Caritas H. Maria Parochie

 

Wat doet de organisatie

Caritas staat voor Zorg, Strijd en Solidariteit. Zorg: Caritas levert maatwerk op vragen van de mensen. Strijd: Caritas reageert kritisch op de ontwikkelingen in onze omgeving. Solidariteit: Caritas is dienend, heeft een open oor voor noden van de mensen en verdiept zich in de oorzaak. Dit alles is natuurlijk afhankelijk van de parochie en beschikbare middelen.

Caritas collecteert maandelijks voor diverse en maatschappelijke projecten. Voorbeelden hiervan zijn kerstpakketten. Ook is Caritas betrokken bij plaatselijke activiteiten, zowel in bestuurlijke als uitvoerende zin. Tevens ondersteunt Caritas de Wereldwinkel Vlissingen en zamelt levensmiddelen in voor de jaarlijkse actie t.b.v. de arme bevolking van Roemenië. Daarbij ondersteunt Caritas, Amnesty International (RKWalcheren, 2015)

 

Doelstelling

Maatwerk leveren voor mensen in de samenleving.

Mogelijk belang voor Middengebied en andere organisaties

Caritas H. Maria Parochie kan van belang zijn voor het Middengebied en andere organisaties omdat deze organisatie zich bezighoudt met plaatselijk vrijwilligers werk waardoor Caritas een breed netwerk heeft en hiermee kan doorverwijzen naar de juiste instantie maar ook informatie kan verstrekken over cliënten. Ook is het voor cliënten en buurtbewoners een fijne organisatie.

 

Contactgegevens

Adres: Singel 106 4382 LC Vlissingen

Telefoonnummer: 0118-412247

Website: http://www.rkwalcheren.nl/parochie/caritas/

 

Heb je een leuk idee voor het Middengebied?

Laat het ons weten!

Sociale dienstverlening en belangenbehartiging

Hier vind je organisaties die zich bezig houden met dienstverlening en belangenbehartiging. Zij bieden hulp en advies op verschillende vlakken zoals bijvoorbeeld hulp bij schulden of een tegemoetkoming bij een laag inkomen. Dit zijn enkele voorbeelden, ook dienstverlening en belangenbehartiging is erg breed en divers in haar organisatie. Meer lezen.

Onderwijs, Sport en Entertainment

Bekijk welke organisaties te maken hebben met onderwijs, sport of entertainment. Hierbij kun je denken aan scholen, sportverenigingen, podiumgebouwen en verschillende spellen die georganiseerd worden in de buurt. Meer lezen.

Welzijn en hulpverlening

Op zoek naar organisaties die gericht zijn op welzijn en hulpverlening?  Bekijk hier organisaties die zich richten op de mentale gezondheid van mensen, hun (thuis)situatie en de omgeving. Hierin bieden zij hulp en advies. Het betreft een breed vlak aan hulpverlening. Meer lezen.

Gezondheidszorg

Hier vind je organisaties die zich inzetten voor de gezondheid van de mensen. Hier vind je onder andere huisartsen en medisch centra. Meer lezen.

Religie

Hier vind je organisaties die te maken hebben met geloof, dit kunnen verschillende soorten geloof zijn. Hierbij kan je denken aan kerken en andere religieuze organisaties. Meer lezen.

De sociale kaart in PDF

Download hier de sociale kaart in pdf formaat.