Middengebied

MijnVlissingen

Sociaal

Onderwijs en sport

Welzijn en hulp

Gezondheidszorg

religie

Arduin / Paardoes

Wat doet de organisatie?

Arduin is een Zeeuwse zorgorganisatie voor mensen met een verstandelijke beperking. Arduin biedt ondersteuning en begeleiding. Ook hebben we woningen waar je (tijdelijk) kunt wonen en bedrijven waar je kunt werken. Als dat niet lukt, kun je bij Arduin naar de dagbesteding of wordt je begeleid op school. Leren vinden we erg belangrijk en dit kan binnen Arduin of op school als je dit kunt en wilt. En natuurlijk kun je bij Arduin ook naar de dokter, fysiotherapeut, logopedist of helpt een gedragsdeskundige jou.Dit wordt allemaal aangepast aan wat jij wilt en kunt. Jij staat bij ons centraal. Samen kijken we wat jouw doelen zijn en wat je daarbij nodig hebt. Woon je op jezelf en heb je hulp en ondersteuning nodig? Wil je graag aan het werk, maar heb je nog niet de juiste opleiding? Of heb je soms moeite om met jouw beperking om te gaan? Met al dit soort zaken kan Arduin jou helpen. We kijken samen met jou en je omgeving hoe we jouw doelen en wensen kunnen behalen. Om ondersteuning van Arduin te krijgen, heb je een zorgindicatie nodig. Die moet je zelf aanvragen bij het Centrum Indicatie Zorg (CIZ). Daar kan Arduin je bij helpen, via de telefoon 0118 – 434568 of via de mail zorgbemiddeling@arduin.nl.

 

Doelstelling

“Wij willen dat iedereen onbeperkt kan meedoen in de maatschappij. Arduin ondersteunt cliënten bij wonen, werken en vrije tijd. Dat doen we op basis van de eigen keuzes van onze cliënten, in hun eigen omgeving én samen met de mensen die voor hen belangrijk zijn. Daarbij kijken we vooral naar de mogelijkheden en niet naar de beperkingen van onze cliënten.”

Mogelijk belang voor Middengebied en andere organisaties

Stichting arduin heeft een aantal vestigingen in Vlissingen waar cliënten werken. In het Middengebied zit manege en kinderboerderij Paardoes. Op Manege Paardoes zorgen cliënten elke dag voor het onderhoud van de manege. Ook verzorgen zij met veel liefde en aandacht de dieren op de manege en de kinderboerderij. Cliënten van binnen en buiten Arduin kunnen hier ook paardrijles volgen in hun vrije tijd. Er vinden allerlei activiteiten plaats bij Paardoes gedurende het jaar.

 

Contactgegevens

Bel: 0118 – 434500

Mail: info@arduin.nl

Aanmelden en advies Bel: 0118 – 434500

Mail: zorgbemiddeling@arduin.nl

 

 

Heb je een leuk idee voor het Middengebied?

Laat het ons weten!

Sociale dienstverlening en belangenbehartiging

Hier vind je organisaties die zich bezig houden met dienstverlening en belangenbehartiging. Zij bieden hulp en advies op verschillende vlakken zoals bijvoorbeeld hulp bij schulden of een tegemoetkoming bij een laag inkomen. Dit zijn enkele voorbeelden, ook dienstverlening en belangenbehartiging is erg breed en divers in haar organisatie. Meer lezen.

Onderwijs, Sport en Entertainment

Bekijk welke organisaties te maken hebben met onderwijs, sport of entertainment. Hierbij kun je denken aan scholen, sportverenigingen, podiumgebouwen en verschillende spellen die georganiseerd worden in de buurt. Meer lezen.

Welzijn en hulpverlening

Op zoek naar organisaties die gericht zijn op welzijn en hulpverlening?  Bekijk hier organisaties die zich richten op de mentale gezondheid van mensen, hun (thuis)situatie en de omgeving. Hierin bieden zij hulp en advies. Het betreft een breed vlak aan hulpverlening. Meer lezen.

Gezondheidszorg

Hier vind je organisaties die zich inzetten voor de gezondheid van de mensen. Hier vind je onder andere huisartsen en medisch centra. Meer lezen.

Religie

Hier vind je organisaties die te maken hebben met geloof, dit kunnen verschillende soorten geloof zijn. Hierbij kan je denken aan kerken en andere religieuze organisaties. Meer lezen.

De sociale kaart in PDF

Download hier de sociale kaart in pdf formaat.