Middengebied

MijnVlissingen

Sociaal

Onderwijs en sport

Welzijn en hulp

Gezondheidszorg

religie

ANBO

 

Wat doet de organisatie?

ANBO is een kennis- en adviescentrum meet veel informatie over de onderwerpen inkomen, gezondheid en wonen. Er wordt gericht op senioren, maar ANBO staat ook open voor andere generaties. ANBO is dus een belangenbehartiger die voor gedeelde belangen staat. Met kennis en kunde adviseren ze politici en beleidsmakers. Er wordt bijvoorbeeld gericht op de veranderingen in de zorg, langer zelfstandig thuis wonen en het nieuwe pensioenstelsel. Tevens participeert ANBO ook in de pensioenfondsen. ANBO neemt deel aan een flink aantal overlegorganen op de terreinen inkomen, gezondheid en wonen. Denk aan het maatschappelijk overleg banken, overleg met De Nederlandsche Bank, verschillende ministeries en met brancheorganisaties (ANBO, 2017).

 

Doelstelling

Het zo goed mogelijk hulp/ advies leveren op het gebied van inkomen, gezondheid en wonen.

 

Mogelijk belang voor Middengebied en andere organisaties

Andere organisaties kunnen senioren voor advies/ hulp naar het ANBO doorverwijzen. Ook kunnen de burgers van het Middengebied zelf naar het ANBO gaan wanneer nodig.

Contactgegevens

Telefoonnummer: 0348-466690 (Regio Zuidwest)

E-mail: info@anbo.nl

Website: www.anbo.nl

Heb je een leuk idee voor het Middengebied?

Laat het ons weten!

Sociale dienstverlening en belangenbehartiging

Hier vind je organisaties die zich bezig houden met dienstverlening en belangenbehartiging. Zij bieden hulp en advies op verschillende vlakken zoals bijvoorbeeld hulp bij schulden of een tegemoetkoming bij een laag inkomen. Dit zijn enkele voorbeelden, ook dienstverlening en belangenbehartiging is erg breed en divers in haar organisatie. Meer lezen.

Onderwijs, Sport en Entertainment

Bekijk welke organisaties te maken hebben met onderwijs, sport of entertainment. Hierbij kun je denken aan scholen, sportverenigingen, podiumgebouwen en verschillende spellen die georganiseerd worden in de buurt. Meer lezen.

Welzijn en hulpverlening

Op zoek naar organisaties die gericht zijn op welzijn en hulpverlening?  Bekijk hier organisaties die zich richten op de mentale gezondheid van mensen, hun (thuis)situatie en de omgeving. Hierin bieden zij hulp en advies. Het betreft een breed vlak aan hulpverlening. Meer lezen.

Gezondheidszorg

Hier vind je organisaties die zich inzetten voor de gezondheid van de mensen. Hier vind je onder andere huisartsen en medisch centra. Meer lezen.

Religie

Hier vind je organisaties die te maken hebben met geloof, dit kunnen verschillende soorten geloof zijn. Hierbij kan je denken aan kerken en andere religieuze organisaties. Meer lezen.

De sociale kaart in PDF

Download hier de sociale kaart in pdf formaat.