Middengebied

MijnVlissingen

Sociaal

Onderwijs en sport

Welzijn en hulp

Gezondheidszorg

religie

Over het Middengebied

In het hart van de gemeente ligt de wijk Middengebied. Het is een groot gebied met veel diversiteit in de samenstelling van de wijkbevolking. Er wonen ruim 10.000 mensen, bijna een kwart van alle Vlissingers. Het is een wijk die bestaat uit een mix van eengezinswoningen en veel appartementen van net na de oorlog. Sociale woningbouw wordt afgewisseld met veel groen in Vredehof-Noord met duurdere huizen en het bedrijventerrein Baskensburg. Door minder terug te bouwen dan te slopen, wordt de wijk groener en ruimer. De wijk Middengebied is dan ook volop in ontwikkeling. Ook wordt de variatie in de woningvoorraad groter. De wijk krijgt stapje voor stapje een nieuw gezicht. Het Middengebied bestaat uit de buurten ‘Nieuwe Bonedijkbuurt’, ‘Het Fort e.o.’, Bloemenbuurt’ en de ‘Hercules Segherslaan e.o., Baskensburg e.o.. en de Vredehoflaan Noord. Woon jij in het Middengebied en wil je meer weten over het Middengebied op sociaal en maatschappelijk vlak, dan ben je hier op het juiste adres!

Evenementen en nieuws

Initatieven – Middengebied

Heb je een leuk idee voor het Middengebied?

Laat het ons weten!

Sociale dienstverlening en belangenbehartiging

Hier vind je organisaties die zich bezig houden met dienstverlening en belangenbehartiging. Zij bieden hulp en advies op verschillende vlakken zoals bijvoorbeeld hulp bij schulden of een tegemoetkoming bij een laag inkomen. Dit zijn enkele voorbeelden, ook dienstverlening en belangenbehartiging is erg breed en divers in haar organisatie. Meer lezen.

Onderwijs, Sport en Entertainment

Bekijk welke organisaties te maken hebben met onderwijs, sport of entertainment. Hierbij kun je denken aan scholen, sportverenigingen, podiumgebouwen en verschillende spellen die georganiseerd worden in de buurt. Meer lezen.

Welzijn en hulpverlening

Op zoek naar organisaties die gericht zijn op welzijn en hulpverlening?  Bekijk hier organisaties die zich richten op de mentale gezondheid van mensen, hun (thuis)situatie en de omgeving. Hierin bieden zij hulp en advies. Het betreft een breed vlak aan hulpverlening. Meer lezen.

Gezondheidszorg

Hier vind je organisaties die zich inzetten voor de gezondheid van de mensen. Hier vind je onder andere huisartsen en medisch centra. Meer lezen.

Religie

Hier vind je organisaties die te maken hebben met geloof, dit kunnen verschillende soorten geloof zijn. Hierbij kan je denken aan kerken en andere religieuze organisaties. Meer lezen.

Sociale kaart in PDF

Download hier de sociale kaart in PDF