MijnVlissingen

Vlissingers voor elkaar

Oost-Souburg

Ritthem

Middengebied

Binnenstad

Paauwenburg

Groot-Lammerenburg

MGB Vlissingen

Doelstelling van de organisagtie

De doelstelling van MGB Vlissingen is de cliënt helpen door samen met hen op weg te gaan naar een zelfstandig, geestelijk en maatschappelijk leven. MGB staat zoveel mogelijk mensen op Walcheren bij met woord en daad, omdat zij geloven dat met liefde van God alles overwonnen kan worden.

Het mogelijk belang voor Vlissingen

MGB (Met Gods Begeleiding) is een christelijke hulpverleningsorganisatie die ondersteuning biedt om ervoor te zorgen dat mensen een geestelijk en maatschappelijk leven leiden. Hierbij zijn zij gericht op drie kernonderdelen, namelijk maatschappelijk werk, woonbegeleiding en dagbesteding. Er kunnen namelijk diverse redenen zijn waarom zelfstandig wonen en/of functioneren (nog) niet mogelijk is voor iemand, bijvoorbeeld door een gebrek aan praktische vaardigheden om een huishouden te doen, mensen die een puinhoop gemaakt hebben van hun leven door schulden en onvoldoende discipline, mensen die na het afkicken ondersteuning en bescherming nodig hebben of mensen die door psychische klachten of een ingewikkeld karakter belemmerd worden in het leiden van een stabiel en zelfstandig leven. In deze gevallen kan MGB vaak iets betekenen. De organisatie organiseert op woensdag- en zondagavonden een eetcafé. Daarnaast zijn er ook mogelijkheden voor wonen in een kleinschalige woonvorm en het opstellen van doelen met een persoonlijk mentor. Mensen die hulp zoeken bij MGB hebben hiervoor een indicatie nodig. Deze indicaties worden vrijwel altijd via de WMO verleent. Vaak speelt Porthos een leidende rol in het geven van deze indicaties. De kosten voor de zorg die geboden wordt door MGB worden door de WMO vergoed. Hierbij komt in sommige gevallen een eigen bijdrage kijken. MGB biedt deze mensen onder andere ambulante hulp, maar ook activiteiten zoals houtbewerking, schilderen, klussen, etc. Bij deze activiteiten kunnen mensen elkaar ontmoeten en sociale contacten leggen. De organisatie werkt samen met diverse andere instellingen: Coöperatie Kleinschalige zorg Zeeland (CKZ), Sta op zorg, Gors, Emergis, diverse wooncorporaties zoals L’Escaut, Orionis, Reclassering en Porthos.

Contactgegevens

Adres:
Badhuisstraat 66
4381 LV Vlissingen

Email: info@mgbvlissingen.nl

Telefoon: 0118 – 410 696 (ma t/m vrij van 9:00 – 12:00 uur.) Noodtelefoon: 06 – 42 50 94 71

Website: www.mgbvlissingen.nl

 

 

 

Onze initatieven – Vlissingen Breed

Heb je een leuk idee voor Vlissingen?

Laat het ons weten!

Oost-Souburg

Een dorp en kern waar de meeste inwoners van Vlissingen wonen. De omgeving heeft leuke winkels, sociale voorzieningen, scholen en wijkcentra. Het dorp bestaat uit de buurten Kern Oost-Souburg, Zeewijksingel, Groot-Abeele, Schoonenburg en Molenweg en omgeving. Woon jij in Oost-Souburg en wil je meer weten over Oost-Souburg op sociaal en maatschappelijk vlak, dan ben je hier op het juiste adres! Alles over Oost-Souburg  

Middengebied

In het hart van de gemeente ligt de wijk Middengebied. Het is een groot gebied met veel diversiteit in de samenstelling van de wijkbevolking. Er wonen ruim 10.000 mensen, bijna een kwart van alle Vlissingers. Lees alles over het Middengebied.  

Binnenstad

Deze pagina is nog in constructie

Paauwenburg

In de wijk Paauwenburg wonen circa 5.700 mensen in 2.640 huishoudens. De samenstelling is overwegend autochtoon, ca. 25% is van allochtone afkomst. De wijk is gesitueerd aan de westkant van Vlissingen in de nabijheid van strand en zee, gebouwd vanaf halverwege de jaren 60. Lees meer over Paauwenburg.

Groot-Lammerenburg

Bossenburgh, Rosenburg, Lammerenburg, Westerzicht, Papegaaienburg en West-Souburg: ruim wonen aan de rand van de stad. Een wijk met meerdere gezichten. Lees alles over Groot-Lammerenburg.