MijnVlissingen

Vlissingers voor elkaar

Oost-Souburg

Ritthem

Middengebied

Binnenstad

Paauwenburg

Groot-Lammerenburg

Mentorschap Zeeland

Doelstelling van de organisagtie

Mentorschap Zeeland heeft als doel in de Provincie Zeeland een pool van vrijwilligers te werven, te trainen en te begeleiden die als mentor willen optreden.

Het mogelijk belang voor Vlissingen

Mentorschap Zeeland werkt met mentoren die worden ingezet, wanneer mensen door ziekte of een geestelijke aandoening niet meer in staat zijn om beslissingen te nemen. Voorbeelden van ziekte en geestelijke aandoeningen waar binnen Mentorschap Zeeland mee gewerkt wordt, zijn dementie, verstandelijke beperkingen, psychiatrische ziektebeelden of mensen die in een coma liggen. De mentoren worden ingezet als er geen familie meer is die zorg draagt voor deze mensen. Mentoren helpen deze doelgroep in het maken van beslissingen met betrekking tot verpleging, verzorging, behandeling en begeleiding. Daarnaast zijn er diverse projecten waar Mentorschap Zeeland aandacht aan besteed. Een voorbeeld hiervan is dat Mentorschap Zeeland mentoren inzet in het voorkomen en signaleren van ouderenmishandeling. Door een subsidie van het Ouderenfonds zijn er mogelijkheden ontstaan tot het ontwikkelen van een training, waarbij vrijwilligers vaardigheden krijgen aangeleerd met betrekking tot het voorkomen van ouderenmishandeling. Mentorschap Zeeland kan mensen in de wijk Oost-Souburg een mentor bieden, wanneer er geen familie meer is die zorg draagt voor deze mensen en zij ook niet meer in staat zijn om zelf beslissingen te kunnen nemen. De mentor kan deze mensen helpen in het maken van beslissingen met betrekking tot verpleging, verzorging, behandeling en begeleiding.

Contactgegevens

Adres:
Noordmonsterweg 1
4332 SC Middelburg

Email: info@mentorschapzeeland.nl
Telefoon: 06 – 12 58 15 61

Website: www.mentorschapzeeland.nl

 

 

 

Onze initatieven – Vlissingen Breed

Heb je een leuk idee voor Vlissingen?

Laat het ons weten!

Oost-Souburg

Een dorp en kern waar de meeste inwoners van Vlissingen wonen. De omgeving heeft leuke winkels, sociale voorzieningen, scholen en wijkcentra. Het dorp bestaat uit de buurten Kern Oost-Souburg, Zeewijksingel, Groot-Abeele, Schoonenburg en Molenweg en omgeving. Woon jij in Oost-Souburg en wil je meer weten over Oost-Souburg op sociaal en maatschappelijk vlak, dan ben je hier op het juiste adres! Alles over Oost-Souburg  

Middengebied

In het hart van de gemeente ligt de wijk Middengebied. Het is een groot gebied met veel diversiteit in de samenstelling van de wijkbevolking. Er wonen ruim 10.000 mensen, bijna een kwart van alle Vlissingers. Lees alles over het Middengebied.  

Binnenstad

Deze pagina is nog in constructie

Paauwenburg

In de wijk Paauwenburg wonen circa 5.700 mensen in 2.640 huishoudens. De samenstelling is overwegend autochtoon, ca. 25% is van allochtone afkomst. De wijk is gesitueerd aan de westkant van Vlissingen in de nabijheid van strand en zee, gebouwd vanaf halverwege de jaren 60. Lees meer over Paauwenburg.

Groot-Lammerenburg

Bossenburgh, Rosenburg, Lammerenburg, Westerzicht, Papegaaienburg en West-Souburg: ruim wonen aan de rand van de stad. Een wijk met meerdere gezichten. Lees alles over Groot-Lammerenburg.