MijnVlissingen

Vlissingers voor elkaar

Oost-Souburg

Ritthem

Middengebied

Binnenstad

Paauwenburg

Groot-Lammerenburg

Manteling Walcheren

Doelstelling van de organisagtie

Manteling helpt mantelzorgers, mensen met een ziekte/ beperking, mensen met psychische problemen, mensen die eenzaam zijn, mensen met dementie en mensen in de laatste fase van hun leven. De medewerkers van manteling ondersteunen de mantelzorgers en de mensen die hulp vragen om zo de kwaliteit van leven te verbeteren. Mantelzorg is langdurige, onbetaalde zorg voor hulpbehoevenden, die door naasten (zoals familie, vrienden of buren) wordt gegeven.

Het mogelijk belang voor Vlissingen

Manteling biedt hulp aan de volgende groepen:

• Mantelzorgers: Mantelzorgers zijn de buren, vrienden of familie die een zieke, hulpbehoevende naaste helpen bij bijvoorbeeld de algemene dagelijkse handelingen, boodschappen doen en/ of helpen in het huishouden. Deze zorgvraag is meestal iets wat ongevraagd op iemands pad komt en dit kan ervoor zorgen dat de zorg zich opstapelt en moeilijk gedeeld kan worden. Dit kan leiden tot overbelasting van de mantelzorger en hier biedt Manteling hulp met informatie en advies, hulp bij aanvragen, een luisterend oor, bijeenkomsten met andere mantelzorgers, activiteiten voor de mantelzorger en cursussen en praktische ondersteuning door middel van het inzetten van vrijwilligers. Dit alles met als doel de mantelzorger te ontlasten.
• Vrijwilligers: Ze werden al even genoemd in het vorige stukje, Manteling werkt met veel vrijwilligers om ook op deze manier de mantelzorger te ondersteunen. Manteling onderhoud persoonlijk contact met de vrijwilligers en voor meer informatie kan je altijd geheel vrijblijvend contact opnemen met Manteling.
• Hulpvragers: hulpvragers zijn de mensen die door een ziekte of beperking meer hulp nodig hebben bij de verzorging, het huishouden of de dagelijkse bezigheden. Zij kunnen bij Manteling terecht voor een vrijwilliger voor verschillende redenen. Dit kan zijn voor de gezelligheid, praktische hulp, een luisterend oor, een steuntje in de rug of gewoon iemand die er voor je is.

Manteling is van belang voor alle bewoners van Oost-Souburg die zelf mantelzorger zijn, hulpvrager zijn of graag vrijwilliger willen worden om hulpvragers te helpen. Manteling geeft advies, informatie en ondersteuning en je kunt hier geheel vrijblijvend naar vragen. Manteling kan ook van de belang zijn voor andere organisaties, omdat zij in samenwerking wat kunnen betekenen voor de mantelzorgers en de hulpvragers. Iedereen kan een beroep doen op Manteling.

Contactgegevens

Adres: Kousteensedijk 7

4331 JE Middelburg

E-mail: info@mantelingwalcheren.nl

Telefoon: 0118 – 553 530 Telefonisch bereikbaar van ma t/m vrij van 9:30 uur – 15:00 uur.

Website: www.mantelingwalcheren.nl

Overig telefoonnummer: Wanneer je een aanvraag wil doen voor vrijwillige palliatief terminale zorg thuis (dit is zorg in de laatste levensfase) dan kan je bellen naar: 06 – 53 67 73 04.

 

 

Onze initatieven – Vlissingen Breed

Heb je een leuk idee voor Vlissingen?

Laat het ons weten!

Oost-Souburg

Een dorp en kern waar de meeste inwoners van Vlissingen wonen. De omgeving heeft leuke winkels, sociale voorzieningen, scholen en wijkcentra. Het dorp bestaat uit de buurten Kern Oost-Souburg, Zeewijksingel, Groot-Abeele, Schoonenburg en Molenweg en omgeving. Woon jij in Oost-Souburg en wil je meer weten over Oost-Souburg op sociaal en maatschappelijk vlak, dan ben je hier op het juiste adres! Alles over Oost-Souburg  

Middengebied

In het hart van de gemeente ligt de wijk Middengebied. Het is een groot gebied met veel diversiteit in de samenstelling van de wijkbevolking. Er wonen ruim 10.000 mensen, bijna een kwart van alle Vlissingers. Lees alles over het Middengebied.  

Binnenstad

Deze pagina is nog in constructie

Paauwenburg

In de wijk Paauwenburg wonen circa 5.700 mensen in 2.640 huishoudens. De samenstelling is overwegend autochtoon, ca. 25% is van allochtone afkomst. De wijk is gesitueerd aan de westkant van Vlissingen in de nabijheid van strand en zee, gebouwd vanaf halverwege de jaren 60. Lees meer over Paauwenburg.

Groot-Lammerenburg

Bossenburgh, Rosenburg, Lammerenburg, Westerzicht, Papegaaienburg en West-Souburg: ruim wonen aan de rand van de stad. Een wijk met meerdere gezichten. Lees alles over Groot-Lammerenburg.