MijnVlissingen

Vlissingers voor elkaar

Oost-Souburg

Ritthem

Middengebied

Binnenstad

Paauwenburg

Groot-Lammerenburg

Leger des Heils

Doelstelling van de organisagtie

Het Leger des Heils is een professionele hulpverleningsorganisatie, maar op de eerste plaats een protestants-christelijke geloofsgemeenschap. Zij bieden verschillende soorten hulpverlening zoals hulp aan mensen zonder onderdak, beschermd of zelfstandig wonen, hulp bij opvoeding, jeugdbescherming & reclassering, arbeidsre-integratie en vrijetijdsbesteding vanuit een christelijke motivatie.

Het mogelijk belang voor Vlissingen

Het Korps Walcheren is een onderdeel van het Leger des Heils. Er worden binnen het korps diverse activiteiten georganiseerd die te bezoeken zijn voor alle inwoners van Walcheren. Hieronder enkele voorbeelden:

• Kledingwinkel Vlissingen: maandag van 13.30-15.30 uur, woensdag en vrijdag van 9.00-15.00 uur. Adres: Singel 254 (hoek Paul Krugerstraat).
• Samenkomst (kerkdienst): zondag om 10.00 uur, met kindernevendienst, oppas en koffie/thee drinken na afloop.
• Coffeecorner (inloop): dinsdag 12:30-24:30 uur en donderdag van 9.30-12.30 uur.
• Budgetcoach Zeeland: voor gratis financieel advies, op de 1e en 3e donderdagochtend van de maand.
• Crea Café: creatieve werkvormen leren, of zo maar even gezellig samen koffie/thee drinken, 2e en 4e dinsdag van de maand van 10.00-12.00 uur.
• Gitaarles: donderdag van 18.30-19.15 uur, volgens rooster.
• Lunch Time: in de oneven weken samen eten, voor wie altijd alleen eet. Vanaf 11.00 uur staat de koffie klaar en rond 12.00 uur eten we samen. Bijdrage: € 5,=
• Open koor: donderdag om 19.30 uur.
• Senioren-inloop: voor senioren van 55+, eens per maand op dinsdagmiddag van 14.00-16.00 uur.

Pastorale zorg en maatschappelijke dienstverlening: neem voor geestelijke en/of materiële steun voor jezelf of een ander gerust contact op met de pastorale zorg. Alle bewoners van Oost-Souburg kunnen gebruik maken van de activiteiten die het Korps Walcheren organiseert. Hierdoor worden sociale contacten, samenhang en activiteiten ondernemen gestimuleerd.

Contactgegevens

Bezoekadres:
Het Zwin 1
4335 XT Middelburg
E-mail: korps.walcheren@legerdesheils.nl
Telefoon: 0118 – 614 877 of 06 – 10 18 89 73

Website: www.legerdesheils.nl/korpswalcheren

 

 

Onze initatieven – Vlissingen Breed

Heb je een leuk idee voor Vlissingen?

Laat het ons weten!

Oost-Souburg

Een dorp en kern waar de meeste inwoners van Vlissingen wonen. De omgeving heeft leuke winkels, sociale voorzieningen, scholen en wijkcentra. Het dorp bestaat uit de buurten Kern Oost-Souburg, Zeewijksingel, Groot-Abeele, Schoonenburg en Molenweg en omgeving. Woon jij in Oost-Souburg en wil je meer weten over Oost-Souburg op sociaal en maatschappelijk vlak, dan ben je hier op het juiste adres! Alles over Oost-Souburg  

Middengebied

In het hart van de gemeente ligt de wijk Middengebied. Het is een groot gebied met veel diversiteit in de samenstelling van de wijkbevolking. Er wonen ruim 10.000 mensen, bijna een kwart van alle Vlissingers. Lees alles over het Middengebied.  

Binnenstad

Deze pagina is nog in constructie

Paauwenburg

In de wijk Paauwenburg wonen circa 5.700 mensen in 2.640 huishoudens. De samenstelling is overwegend autochtoon, ca. 25% is van allochtone afkomst. De wijk is gesitueerd aan de westkant van Vlissingen in de nabijheid van strand en zee, gebouwd vanaf halverwege de jaren 60. Lees meer over Paauwenburg.

Groot-Lammerenburg

Bossenburgh, Rosenburg, Lammerenburg, Westerzicht, Papegaaienburg en West-Souburg: ruim wonen aan de rand van de stad. Een wijk met meerdere gezichten. Lees alles over Groot-Lammerenburg.