MijnVlissingen

Vlissingers voor elkaar

Oost-Souburg

Ritthem

Middengebied

Binnenstad

Paauwenburg

Groot-Lammerenburg

Kledingbank Zeeland

Doelstelling van de organisagtie

De doelstelling van de Kledingbank Zeeland is het voorzien van moderne, nieuwe of zo goed als nieuwe kleding aan mensen die zelf geen kleding kunnen kopen. Daarnaast wordt er aan de kinderen die de Kledingbank bezoeken speelgoedpakketten verstrekt.

Het mogelijk belang voor Vlissingen

Stichting Kledingbank Zeeland is een non-profit organisatie die gratis kleding verstrekt aan de mensen die het zelf niet meer kunnen betalen. De gedoneerde kleding wordt in het Sorteercentrum in drie kwaliteitscategorieën gesorteerd. Categorie A is moderne, nieuwe of zo goed als nieuwe kleding. De A-kleding wordt gratis verstrekt vanuit het Uitgiftecentrum aan de minima. Categorie B is kwalitatief goede kleding, maar wel duidelijk gedragen kleding. De B-kleding wordt verkocht op de kledingbeurs. Met de opbrengst worden er nieuwe producten gekocht zoals onderkleding en sokken. Categorie C is kleding die niet kan worden uitgegeven, kleding is niet meer bruikbaar. Per kilo kleding ontvangt Kledingbank Zeeland een kleine bijdrage. Voor gratis kleding is een doorverwijzing nodig van een door Kledingbank Zeeland erkende hulpverlener. De persoon met kledingbehoefte draagt zelf zorg voor het verkrijgen van een ingevulde doorverwijsbrief. Op afspraak kan er kleding, schoenen en textiel uitgezocht worden. De kleding, schoenen, huishoudelijk textiel en accessoires wat niet meer gedragen of gebruikt wordt, kan naar Kledingbank Zeeland gebracht worden. Wanneer bewoners uit Oost-Souburg voldoen aan de eisen van de Kledingbank, kunnen zij een afspraak maken met de Kledingbank om gratis kleding, schoenen, huishoudelijk textiel en accessoires uit te zoeken.

Contactgegevens

Adres: Ravensteijnweg 1a
4337 PG Middelburg
Email: kledingbankzeeland@gmail.com
Telefoon: 0118 – 558 464
Website: www.kledingbank-zeeland.nl

Onze initatieven – Vlissingen Breed

Heb je een leuk idee voor Vlissingen?

Laat het ons weten!

Oost-Souburg

Een dorp en kern waar de meeste inwoners van Vlissingen wonen. De omgeving heeft leuke winkels, sociale voorzieningen, scholen en wijkcentra. Het dorp bestaat uit de buurten Kern Oost-Souburg, Zeewijksingel, Groot-Abeele, Schoonenburg en Molenweg en omgeving. Woon jij in Oost-Souburg en wil je meer weten over Oost-Souburg op sociaal en maatschappelijk vlak, dan ben je hier op het juiste adres! Alles over Oost-Souburg  

Middengebied

In het hart van de gemeente ligt de wijk Middengebied. Het is een groot gebied met veel diversiteit in de samenstelling van de wijkbevolking. Er wonen ruim 10.000 mensen, bijna een kwart van alle Vlissingers. Lees alles over het Middengebied.  

Binnenstad

Deze pagina is nog in constructie

Paauwenburg

In de wijk Paauwenburg wonen circa 5.700 mensen in 2.640 huishoudens. De samenstelling is overwegend autochtoon, ca. 25% is van allochtone afkomst. De wijk is gesitueerd aan de westkant van Vlissingen in de nabijheid van strand en zee, gebouwd vanaf halverwege de jaren 60. Lees meer over Paauwenburg.

Groot-Lammerenburg

Bossenburgh, Rosenburg, Lammerenburg, Westerzicht, Papegaaienburg en West-Souburg: ruim wonen aan de rand van de stad. Een wijk met meerdere gezichten. Lees alles over Groot-Lammerenburg.