MijnVlissingen

Vlissingers voor elkaar

Oost-Souburg

Ritthem

Middengebied

Binnenstad

Paauwenburg

Groot-Lammerenburg

Kans Plus

Doelstelling van de organisagtie

Kansplus is een landelijke organisatie die streeft naar een waardevol leven voor mensen met een verstandelijke beperking. De kwaliteit van leven staat centraal en de eigen mogelijkheden dienen ten volle benut en ontwikkeld te worden.

Het mogelijk belang voor Vlissingen

Het is een belangennetwerk dat zich inzet niet alleen voor de mensen met een verstandelijke beperking, maar ook voor familie en andere naasten. Met 60 ledengroepen, 7000 leden en ruim 1000 vrijwilligers is KansPlus de grootste organisatie die zich inzet voor de belangen van mensen met een verstandelijke beperking. KansPlus organiseert regelmatig lokale activiteiten en voorlichtingsbijeenkomsten. Daarnaast is in Zeeland de ledengroep Zeeland actief waarbij meer dan 150 leden zijn aangesloten en ondersteunt KansPlus ook cliëntenraden en familieverenigingen via VraagRaak. Omdat KansPlus zich niet alleen richt op de mensen met een verstandelijke beperking maar ook op diens omgeving, worden alle onderdelen van het netwerk ondersteund en meegenomen in de hulpverlening. Familieleden kunnen een natuurlijke rol blijven behouden ten opzichte van hun familielid met een verstandelijke beperking. Verder is KansPlus zeer actief in het creëren van netwerken met andere belangenorganisaties. Door deze samenwerking kunnen de cliënten van de organisaties een betere kwaliteit van zorg ervaren.

Contactgegevens

Bezoekadres:
De molen 83
3995 AW Houten

Postadres:
Postbus 408
3990 GE Houten
E-mail: Via website bij contactformulier Via info@kansplus.nl

Telefoon: 030 236 37 44

Website: www.kansplus.nl

www.kanspluszeeland.nl

 

 

Onze initatieven – Vlissingen Breed

Heb je een leuk idee voor Vlissingen?

Laat het ons weten!

Oost-Souburg

Een dorp en kern waar de meeste inwoners van Vlissingen wonen. De omgeving heeft leuke winkels, sociale voorzieningen, scholen en wijkcentra. Het dorp bestaat uit de buurten Kern Oost-Souburg, Zeewijksingel, Groot-Abeele, Schoonenburg en Molenweg en omgeving. Woon jij in Oost-Souburg en wil je meer weten over Oost-Souburg op sociaal en maatschappelijk vlak, dan ben je hier op het juiste adres! Alles over Oost-Souburg  

Middengebied

In het hart van de gemeente ligt de wijk Middengebied. Het is een groot gebied met veel diversiteit in de samenstelling van de wijkbevolking. Er wonen ruim 10.000 mensen, bijna een kwart van alle Vlissingers. Lees alles over het Middengebied.  

Binnenstad

Deze pagina is nog in constructie

Paauwenburg

In de wijk Paauwenburg wonen circa 5.700 mensen in 2.640 huishoudens. De samenstelling is overwegend autochtoon, ca. 25% is van allochtone afkomst. De wijk is gesitueerd aan de westkant van Vlissingen in de nabijheid van strand en zee, gebouwd vanaf halverwege de jaren 60. Lees meer over Paauwenburg.

Groot-Lammerenburg

Bossenburgh, Rosenburg, Lammerenburg, Westerzicht, Papegaaienburg en West-Souburg: ruim wonen aan de rand van de stad. Een wijk met meerdere gezichten. Lees alles over Groot-Lammerenburg.