MijnVlissingen

Vlissingers voor elkaar

Oost-Souburg

Ritthem

Middengebied

Binnenstad

Paauwenburg

Groot-Lammerenburg

 Jeugd Interventie Team Politie

 

Wat doet de organisatie?

Wanneer kinderen regelmatig spijbelen of overlast veroorzaken, kan het Jeugdinterventieteam de jongere gaan benaderen. Dit wordt gedaan door de jeugdagent en de maatschappelijk werker (vanuit het MWW). Hierbij wordt het woonadres van de jongere bezocht en wordt de situatie in het bijzijn van de ouders besproken met de jongere, waarna er samen afspraken gemaakt worden. Soms vraagt de situatie om andere hulp voor de jongere of het thuisfront, waarbij er doorverwezen wordt naar de juiste instantie (Politie, 2017).

Doelstelling

De doelstelling van het Jeugdinterventieteam is om in een vroeg stadium problematiek rondom jongeren te signaleren. Waarbij een opvoedkundige prikkel uitgedeeld wordt aan de gezaghebbende van de jongere en waar nodig door te verwijzen naar passende hulpverlening.

 

Mogelijk belang voor Vlissingen en andere organisaties

Het belang van het Jeugdinterventieteam voor het Middengebied en andere organisaties is dat het Jeugdinterventieteam preventief werkt, om zwaardere hulpverlening te voorkomen. Dit is van belang voor de cliënten en de samenleving. Tevens is het Jeugdinterventieteam een belangrijke schakel tussen andere organisaties en een belangrijke informatiebron over de jongeren uit de wijk voor andere organisaties.

 

Contactgegevens

Adres: Achter de Houttuinen 10 4331 NJ Middelburg

Telefoon: 0900 – 8844

Jeugdagenten: Rowena Moes, Leendert Kraamer

Website: www.politie.nl

Heb je een leuk idee voor Vlissingen?

Laat het ons weten!

Oost-Souburg

Een dorp en kern waar de meeste inwoners van Vlissingen wonen. De omgeving heeft leuke winkels, sociale voorzieningen, scholen en wijkcentra. Het dorp bestaat uit de buurten Kern Oost-Souburg, Zeewijksingel, Groot-Abeele, Schoonenburg en Molenweg en omgeving. Woon jij in Oost-Souburg en wil je meer weten over Oost-Souburg op sociaal en maatschappelijk vlak, dan ben je hier op het juiste adres! Alles over Oost-Souburg  

Middengebied

In het hart van de gemeente ligt de wijk Middengebied. Het is een groot gebied met veel diversiteit in de samenstelling van de wijkbevolking. Er wonen ruim 10.000 mensen, bijna een kwart van alle Vlissingers. Lees alles over het Middengebied.  

Binnenstad

Deze pagina is nog in constructie

Paauwenburg

In de wijk Paauwenburg wonen circa 5.700 mensen in 2.640 huishoudens. De samenstelling is overwegend autochtoon, ca. 25% is van allochtone afkomst. De wijk is gesitueerd aan de westkant van Vlissingen in de nabijheid van strand en zee, gebouwd vanaf halverwege de jaren 60. Lees meer over Paauwenburg.

Groot-Lammerenburg

Bossenburgh, Rosenburg, Lammerenburg, Westerzicht, Papegaaienburg en West-Souburg: ruim wonen aan de rand van de stad. Een wijk met meerdere gezichten. Lees alles over Groot-Lammerenburg.