MijnVlissingen

Vlissingers voor elkaar

Oost-Souburg

Ritthem

Middengebied

Binnenstad

Paauwenburg

Groot-Lammerenburg

In- en uitloophuis Vlissingen

 

Wat doet de organisatie?

Het in- en uitloophuis in Vlissingen biedt hulp bij sociale problemen in samenwerking met het Walchers platform voor de Minima (WPM). Er wordt hulp geboden bij het invullen van formulieren, bij problemen met een uitkering, huurtoeslag of zorgtoeslag, bij wonen, bij kwijtscheldingen van gemeentelijke belasting en waterschap, bij problemen bij WIA of WAO door een gecertificeerde medewerker, bijdragen aan maaltijdvoorziening van gemeenten voor ouderen en zieken, bij aangifte van belastingen en verder alle problemen op sociaal gebied (In en uitloophuis Vlissingen, 2017). 

Doelstelling

Het helpen van de minima, helpen bij sociale problemen en functioneren als ontmoetingsplaats.

Mogelijk belang voor Vlissingen en andere organisaties

Wanneer nodig, kunnen andere instanties een cliënt doorverwijzen naar deze vrijwilligersorganisatie zodat de problemen met de formulieren/instanties worden opgelost. Hierdoor kan de cliënt weer geholpen worden met andere zaken. Deze organisatie is dus van belang in het zo goed mogelijk helpen van cliënten in het op orde stellen van hun leven.

Contactgegevens

Adres: Vincent van Goghlaan 241a 4382 SW Vlissingen Telefoonnummer: 0118-41447

E-mail: Inenuitloophuis@gmail.com

Website: www.facebook.com/inenuitloophuis

Heb je een leuk idee voor Vlissingen?

Laat het ons weten!

Oost-Souburg

Een dorp en kern waar de meeste inwoners van Vlissingen wonen. De omgeving heeft leuke winkels, sociale voorzieningen, scholen en wijkcentra. Het dorp bestaat uit de buurten Kern Oost-Souburg, Zeewijksingel, Groot-Abeele, Schoonenburg en Molenweg en omgeving. Woon jij in Oost-Souburg en wil je meer weten over Oost-Souburg op sociaal en maatschappelijk vlak, dan ben je hier op het juiste adres! Alles over Oost-Souburg  

Middengebied

In het hart van de gemeente ligt de wijk Middengebied. Het is een groot gebied met veel diversiteit in de samenstelling van de wijkbevolking. Er wonen ruim 10.000 mensen, bijna een kwart van alle Vlissingers. Lees alles over het Middengebied.  

Binnenstad

Deze pagina is nog in constructie

Paauwenburg

In de wijk Paauwenburg wonen circa 5.700 mensen in 2.640 huishoudens. De samenstelling is overwegend autochtoon, ca. 25% is van allochtone afkomst. De wijk is gesitueerd aan de westkant van Vlissingen in de nabijheid van strand en zee, gebouwd vanaf halverwege de jaren 60. Lees meer over Paauwenburg.

Groot-Lammerenburg

Bossenburgh, Rosenburg, Lammerenburg, Westerzicht, Papegaaienburg en West-Souburg: ruim wonen aan de rand van de stad. Een wijk met meerdere gezichten. Lees alles over Groot-Lammerenburg.