MijnVlissingen

Vlissingers voor elkaar

Oost-Souburg

Ritthem

Middengebied

Binnenstad

Paauwenburg

Groot-Lammerenburg

Home Start

Doelstelling van de organisagtie

Home-Start heeft als doelstelling het voorkomen dat alledaagse problemen van ouders met jonge kinderen uitgroeien tot langdurige problemen. Home-Start wilt kinderen een goede start bieden en werkt vanuit drie subdoelen:

1. Ouders hebben hun opvoedcompetenties vergroot en hebben minder opvoedstress
2. Ouders maken gebruik van praktische en emotionele steun van mensen uit hun sociale netwerk
3. Gedrag van kinderen is verbeterd evenals de relatie tussen ouders en kinderen. Deze doelstellingen hebben als resultaat dat ouders meer positieve aandacht geven aan hun kinderen en zij ondernemen meer met en zonder hun kinderen, thuis en daarbuiten.

Het mogelijk belang voor Vlissingen

Home-Start is een programma van Humanitas Zeeland, waarbij opvoedingsondersteuning en praktische hulp aan gezinnen wordt geboden. Home-Start Walcheren is er voor alle (a.s.) ouders met kinderen tussen de 0 en de 18 jaar, die tijdelijk extra steun kunnen gebruiken. Home-Start werkt met ervaren en goed getrainde vrijwilligers, die worden opgeleid en begeleid door een coördinator van het programma. Bij Home-Start is de vraag van de ouders het uitgangspunt. Een vrijwilliger bezoekt het gezin een dagdeel per week. De vrijwilliger heeft zelf ervaring met het opvoeden van kinderen. Elke vrijwilliger heeft de voorbereidende training Home-Start voor vrijwilligers gevolgd. Een betaalde Home-Start coördinator traint en begeleidt de vrijwilliger, werft gezinnen en onderhoudt contacten met andere beroepskrachten die werken in de jeugdsector.Home-start werkt binnen alle gemeenten van Walcheren. Het gezin geeft zelf aan waarvoor hulp gewenst is. Dit kan betrekking hebben op verschillende onderwerpen, zoals ondersteuning bij de opvoeding, maar ook het doorbreken van een sociaal isolement, hulp bij praktische zaken (geen huishoudelijk en oppaswerk), het bieden van een luisterend oor, of het ondernemen van activiteiten met de kinderen. De ouders voeren hierbij zelf de regie, hun vragen staan centraal. Home-Start doet dit alles op basis van gelijkwaardigheid en vertrouwen. Er wordt niet geoordeeld, ze proberen er voor de ouders te zijn en draaien mee met het ritme van het gezin.

Contactgegevens

Adres:
Lange Noordstraat 46
4331 CE Middelburg
Email: home-start.walcheren@humanitas.nl
Telefoon: 0118-639311
Website: www.home-start.nl

 

 

Onze initatieven – Vlissingen Breed

Heb je een leuk idee voor Vlissingen?

Laat het ons weten!

Oost-Souburg

Een dorp en kern waar de meeste inwoners van Vlissingen wonen. De omgeving heeft leuke winkels, sociale voorzieningen, scholen en wijkcentra. Het dorp bestaat uit de buurten Kern Oost-Souburg, Zeewijksingel, Groot-Abeele, Schoonenburg en Molenweg en omgeving. Woon jij in Oost-Souburg en wil je meer weten over Oost-Souburg op sociaal en maatschappelijk vlak, dan ben je hier op het juiste adres! Alles over Oost-Souburg  

Middengebied

In het hart van de gemeente ligt de wijk Middengebied. Het is een groot gebied met veel diversiteit in de samenstelling van de wijkbevolking. Er wonen ruim 10.000 mensen, bijna een kwart van alle Vlissingers. Lees alles over het Middengebied.  

Binnenstad

Deze pagina is nog in constructie

Paauwenburg

In de wijk Paauwenburg wonen circa 5.700 mensen in 2.640 huishoudens. De samenstelling is overwegend autochtoon, ca. 25% is van allochtone afkomst. De wijk is gesitueerd aan de westkant van Vlissingen in de nabijheid van strand en zee, gebouwd vanaf halverwege de jaren 60. Lees meer over Paauwenburg.

Groot-Lammerenburg

Bossenburgh, Rosenburg, Lammerenburg, Westerzicht, Papegaaienburg en West-Souburg: ruim wonen aan de rand van de stad. Een wijk met meerdere gezichten. Lees alles over Groot-Lammerenburg.