MijnVlissingen

Vlissingers voor elkaar

Oost-Souburg

Ritthem

Middengebied

Binnenstad

Paauwenburg

Groot-Lammerenburg

Held van de maand juni Inge Caljouw

 

Lieve Inge, bedankt voor alle mooie verhalen.

Vorige week bereikte ons het droevige bericht dat Inge Caljouw is omgekomen door een verkeersongeluk. Ze overleed op 14 juni jl. in het ziekenhuis aan de zware verwondingen die haar waren toegebracht toen een autobestuurder onder invloed haar van haar handbike reed.

Vijf jaar lang schreef Inge de portretten van de Vlissingse Helden, Vlissingse vrijwilligers. Elke maand een interview in de Vlissingse Bode. Ze was enorm bevlogen. Wanneer we wat extra handen nodig hadden bij een evenement was ze altijd bereid bij te springen en natuurlijk wist ze ook daar dan weer een leuk verhaal van te schrijven.

Inge kon goed met mensen omgaan en was oprecht geïnteresseerd in de verhalen die zij te vertellen hadden. Het interviewen en schrijven leek haar dan ook gemakkelijk af te gaan. Ze vond het heel leuk om te doen omdat ze hierdoor ontzettend veel mensen ontmoette, met allemaal een eigen verhaal. Inge zei vaak dat vrijwilligers zulke vriendelijke mensen zijn. Wij denken dat dit veel zegt over hoe zij was. Slechts twee keer vertelde ze dat het interview wat moeizaam verliep, maar zelfs dan was daar in het verhaal niets van te lezen. In totaal heeft Inge ruim 60 mensen geïnterviewd. Stuk voor stuk prachtige verhalen waarmee zij de veelzijdigheid van vrijwilligerswerk heel mooi wist te verwoorden. We kunnen niet anders zeggen dan dat Inge het verdient om zelf ook als Vlissingse held te worden benoemd.

Lieve Inge, bedankt voor alle mooie verhalen. Interviews van de Vlissingse Helden zijn terug te lezen op www.vrijwilligerspunt.nl

 

Onze initatieven – Vlissingen Breed

Heb je een leuk idee voor Vlissingen?

Laat het ons weten!

Oost-Souburg

Een dorp en kern waar de meeste inwoners van Vlissingen wonen. De omgeving heeft leuke winkels, sociale voorzieningen, scholen en wijkcentra. Het dorp bestaat uit de buurten Kern Oost-Souburg, Zeewijksingel, Groot-Abeele, Schoonenburg en Molenweg en omgeving. Woon jij in Oost-Souburg en wil je meer weten over Oost-Souburg op sociaal en maatschappelijk vlak, dan ben je hier op het juiste adres! Alles over Oost-Souburg  

Middengebied

In het hart van de gemeente ligt de wijk Middengebied. Het is een groot gebied met veel diversiteit in de samenstelling van de wijkbevolking. Er wonen ruim 10.000 mensen, bijna een kwart van alle Vlissingers. Lees alles over het Middengebied.  

Binnenstad

Deze pagina is nog in constructie

Paauwenburg

In de wijk Paauwenburg wonen circa 5.700 mensen in 2.640 huishoudens. De samenstelling is overwegend autochtoon, ca. 25% is van allochtone afkomst. De wijk is gesitueerd aan de westkant van Vlissingen in de nabijheid van strand en zee, gebouwd vanaf halverwege de jaren 60. Lees meer over Paauwenburg.

Groot-Lammerenburg

Bossenburgh, Rosenburg, Lammerenburg, Westerzicht, Papegaaienburg en West-Souburg: ruim wonen aan de rand van de stad. Een wijk met meerdere gezichten. Lees alles over Groot-Lammerenburg.