Groot-Lammerenburg

MijnVlissingen

Sociaal

Onderwijs en sport

Welzijn en hulp

Gezondheidszorg

religie

Wijkagenten

Informatie over de organisatie

Het doel van de wijkagent is om Groot-Lammerenburg zo veilig mogelijk te houden. De wijkagenten van Groot-Lammerenburg zijn Edward van Zwam (West-Souburg en Westerzicht) en Dennis Bodrij (Lammerenburg, Rosenburg, Bossenburgh en Papegaaienburg).

De wijkagent

Samen met zijn collega’s van het basisteam, zoals surveillanten en rechercheurs werkt hij aan een veilige wijk door handhaving en opsporing. Vaak is de wijkagent een eerste aanspreekpunt in de wijk en een bekend gezicht. Hij kent veel inwoners en ondernemers en spreekt regelmatig met hen. Door al die contacten weet hij wat er speelt in de wijk en kan hij in een vroeg stadium problemen oplossen en liever nog, voorkomen. Veel wijkagenten zoeken actief contact met de inwoners van hun wijk en hebben bijvoorbeeld een spreekuur of werken regelmatig op een centrale plek in de wijk. De samenleving digitaliseert en vraagt om een politie die waakzaam en dienstbaar is in de fysieke wereld en de digitale wereld. Veel wijkagenten zijn daarom actief op sociale media en kunnen via deze platforms zien wat er speelt, hebben er contact met inwoners en geven inzicht in hun werk.

Doordat de wijkagenten nauw betrokken zijn bij de bewoners van Groot-Lammerenburg en zorgt voor veiligheid en samenhorigheid binnen de wijk, zijn zij van groot belang voor Groot-Lammerenburg. Bewoners kunnen bij de wijkagenten terecht voor vragen, advies en hulp. Daarnaast zijn de wijkagenten van belang voor andere organisaties, omdat zij de bewoners van Groot-Lammerenburg goed kennen en weten waar er problematieken afspelen in de wijk. Hierdoor kan in samenwerking met de wijkagenten, de problematiek op een goede wijze worden aangepakt en kan er belangrijke informatie verkregen worden.

Contactgegevens

Locatie:

Werkzaam in heel Groot-Lammerenburg.

E-mail:

Via het contactformulier op de webpagina https://www.politie.nl/mijn-buurt/wijkagenten zoeken naar je eigen straat. Vervolgens klik je op de wijkagent.

Telefoon:

Algemeen nummer politie: 0900-8844

Website:

www.politie.nl

Sociale media jeugdagenten:

Instagram:      https://www.instagram.com/jeugdagentwalcheren/

 TikTok:            http://vm.tiktok.com/dsGAj7/

Telegram: @jeugdagentwalcheren

Kik:    @jeugdagentwalcheren

Snapchat:      pol_walche

Heb je een leuk idee voor Groot-Lammerenburg?

Laat het ons weten!

Sociale dienstverlening en belangenbehartiging

Hier vind je organisaties die zich bezig houden met dienstverlening en belangenbehartiging. Zij bieden hulp en advies op verschillende vlakken zoals bijvoorbeeld hulp bij schulden of een tegemoetkoming bij een laag inkomen. Dit zijn enkele voorbeelden, ook dienstverlening en belangenbehartiging is erg breed en divers in haar organisatie. Meer lezen.

Onderwijs, Sport en Entertainment

Bekijk welke organisaties te maken hebben met onderwijs, sport of entertainment. Hierbij kun je denken aan scholen, sportverenigingen, podiumgebouwen en verschillende spellen die georganiseerd worden in de buurt. Meer lezen.

Welzijn en hulpverlening

Op zoek naar organisaties die gericht zijn op welzijn en hulpverlening?  Bekijk hier organisaties die zich richten op de mentale gezondheid van mensen, hun (thuis)situatie en de omgeving. Hierin bieden zij hulp en advies. Het betreft een breed vlak aan hulpverlening. Meer lezen.

Gezondheidszorg

Hier vind je organisaties die zich inzetten voor de gezondheid van de mensen. Hier vind je onder andere huisartsen en medisch centra. Meer lezen.

Religie

Hier vind je organisaties die te maken hebben met geloof, dit kunnen verschillende soorten geloof zijn. Hierbij kan je denken aan kerken en andere religieuze organisaties. Meer lezen.