MijnVlissingen

Vlissingers voor elkaar

Oost-Souburg

Ritthem

Middengebied

Binnenstad

Paauwenburg

Groot-Lammerenburg

De Zeeuwse Bibliotheek

Informatie over de organisatie

ZB| Bibliotheek Vlissingen is een vestiging van ZB| Planbureau en Bibliotheek van Zeeland. De Bibliotheek in Vlissingen is gehuisvest in het bioscoopgebouw CineCityXL naast CineCafé Vlissingen. Cultuur, ontmoeting en beleving zijn speerpunten van deze unieke Bibliotheek.

De collectie van ZB| Bibliotheek Vlissingen bestaat uit circa 20.000 boeken, dvd’s en diverse tijdschriften en kranten. Bibliotheekleden kunnen ook e-books lenen via de landelijke Online Bibliotheek. Omdat ZB| Bibliotheek Vlissingen deel uitmaakt van het Zeeuwse Bibliotheeknetwerk kunnen leden gratis boeken en andere materialen aanvragen bij andere bibliotheken in Zeeland. Deze worden kosteloos bezorgd bij een vestiging naar keuze.

Verder kun je in deze Bibliotheek terecht voor inspirerende activiteiten, een internetcafé, gratis WiFi, computercursussen, het Taalhuisloket, Informatiepunt Digitale Overheid, een Digidesk, Boekstart voor baby’s, toeristische informatie over Vlissingen, kopiëren, printen en er zijn diverse studieplekken.

Tot slot zet ZB| Bibliotheek Vlissingen zich in voor voorlezen thuis door het toepassen van het project de VoorleesExpress in Vlissingen.

Contactgegevens

Locatie:

Spuikomweg 7, 4381 LZ Vlissingen

Telefoon:

0118 – 654120

E-mail:

vlissingen@dezb.nl

Website:

www.dezb.nl/vlissingen

Heb je een leuk idee voor Vlissingen?

Laat het ons weten!

Oost-Souburg

Een dorp en kern waar de meeste inwoners van Vlissingen wonen. De omgeving heeft leuke winkels, sociale voorzieningen, scholen en wijkcentra. Het dorp bestaat uit de buurten Kern Oost-Souburg, Zeewijksingel, Groot-Abeele, Schoonenburg en Molenweg en omgeving. Woon jij in Oost-Souburg en wil je meer weten over Oost-Souburg op sociaal en maatschappelijk vlak, dan ben je hier op het juiste adres! Alles over Oost-Souburg  

Middengebied

In het hart van de gemeente ligt de wijk Middengebied. Het is een groot gebied met veel diversiteit in de samenstelling van de wijkbevolking. Er wonen ruim 10.000 mensen, bijna een kwart van alle Vlissingers. Lees alles over het Middengebied.  

Binnenstad

Deze pagina is nog in constructie

Paauwenburg

In de wijk Paauwenburg wonen circa 5.700 mensen in 2.640 huishoudens. De samenstelling is overwegend autochtoon, ca. 25% is van allochtone afkomst. De wijk is gesitueerd aan de westkant van Vlissingen in de nabijheid van strand en zee, gebouwd vanaf halverwege de jaren 60. Lees meer over Paauwenburg.

Groot-Lammerenburg

Bossenburgh, Rosenburg, Lammerenburg, Westerzicht, Papegaaienburg en West-Souburg: ruim wonen aan de rand van de stad. Een wijk met meerdere gezichten. Lees alles over Groot-Lammerenburg.