Groot-Lammerenburg

MijnVlissingen

Sociaal

Onderwijs en sport

Welzijn en hulp

Gezondheidszorg

religie

Over Groot-Lammerenburg

Groot-Lammerenburg: ruim wonen aan de rand van de stad. Een wijk met meerdere gezichten. Het is een verzameling van buurten uit verschillende bouwperioden. Het oudst is West-Souburg, daarna volgen de typische jaren ’70 en ’80 nieuwbouwwijken als Papegaaienburg, Westerzicht en Bossenburgh. De wijk bestaat hoofdzakelijk uit eengezinswoningen en biedt een grote variatie aan woonmilieus en woningtypen. Allemaal gelegen aan de rand van het Walcherse landschap tussen Vlissingen en Middelburg. Tenslotte werden daar de betrekkelijk nieuwe buurten  Rosenburg en Lammerenburg aan toegevoegd De wijk heeft 9.987 inwoners, dat is zo’n 22% van de totale bevolking van Vlissingen. In Papegaaienburg bevindt zich een klein winkelcentrum met onder andere supermarkten, een slager, een bakker, een kapper en een apotheek. Ook zijn er in de wijken verschillende basisscholen te vinden. Tussen Papepaaienburg en  Westerzicht in zijn in het gebied Weijevliet ook een tweetal V.O. scholen gevestigd namelijk Schedemond en de Christelijke Scholengemeenschap Walcheren ( CSW). In enkele wijken is een wijkvereniging of wijkraad actief o.a. de wijkvereniging Bossenburgh en de Wijkvereniging Waterwijken. Op buurtniveau zijn ook meerdere buurtwhatsapp groepen actief evenals een buurtpreventieteam in de wijk Bossenburgh. Al met al is Groot Lammerenburg een keten van zeer gevarieerde buurten, waarbij de woonfunctie voorop staat.

Heb je een leuk idee voor Groot-Lammerenburg?

Laat het ons weten!

Sociale dienstverlening en belangenbehartiging

Hier vind je organisaties die zich bezig houden met dienstverlening en belangenbehartiging. Zij bieden hulp en advies op verschillende vlakken zoals bijvoorbeeld hulp bij schulden of een tegemoetkoming bij een laag inkomen. Dit zijn enkele voorbeelden, ook dienstverlening en belangenbehartiging is erg breed en divers in haar organisatie. Meer lezen.

Onderwijs, Sport en Entertainment

Bekijk welke organisaties te maken hebben met onderwijs, sport of entertainment. Hierbij kun je denken aan scholen, sportverenigingen, podiumgebouwen en verschillende spellen die georganiseerd worden in de buurt. Meer lezen.

Welzijn en hulpverlening

Op zoek naar organisaties die gericht zijn op welzijn en hulpverlening?  Bekijk hier organisaties die zich richten op de mentale gezondheid van mensen, hun (thuis)situatie en de omgeving. Hierin bieden zij hulp en advies. Het betreft een breed vlak aan hulpverlening. Meer lezen.

Gezondheidszorg

Hier vind je organisaties die zich inzetten voor de gezondheid van de mensen. Hier vind je onder andere huisartsen en medisch centra. Meer lezen.

Religie

Hier vind je organisaties die te maken hebben met geloof, dit kunnen verschillende soorten geloof zijn. Hierbij kan je denken aan kerken en andere religieuze organisaties. Meer lezen.