MijnVlissingen

Vlissingers voor elkaar

Oost-Souburg

Ritthem

Middengebied

Binnenstad

Paauwenburg

Groot-Lammerenburg

Gemeente Vlissingen

 

Wat doet de organisatie?

Gemeente Vlissingen zorgt voor zaken die spelen in de buurt en voert ook taken uit in opdracht van de Rijksoverheid. Hierbij kunt u denken aan: burgerzaken, ruimte en bereikbaarheid, milieu en duurzaamheid, leefomgeving, veiligheid en openbare orde, jeugd en onderwijs, maatschappelijke ondersteuning, werk en in komen, lokale economie, cultuur en sport. De gemeentelijke organisatie bestaat uit drie directies: Ruimte en Samenleving, Bedrijf en Beheer en Dienstverlening. Gemeente Vlissingen werkt alleen op afspraak, op maandag t/m vrijdag en op de donderdagavond. Het afhalen van rijbewijzen, paspoorten of identiteitskaarten kan zonder afspraak (Gemeente Vlissingen, 2017). Sedert 1 januari 2020 kan men bij een loket in het gemeentehuis terecht voor een indicatie inzake de WMO ( Wet Maatschappelijke Ondersteuning) en het Jeugdloket.

Telefoonnummer: (0118) 48 70 10

E-mail: wmojeugd@vlissingen.nl

Openingstijden WMO- en Jeugdloket: Maandag t/m Donderdag : 8.30-17.00 uur en Vrijdag: 8.30-12.00 uur

Telefonisch spreekuur consulenten: Elke werkdag van 10.00-12.00 uur.

Mensen die bellen kunnen dan gelijk een telefoongesprek hebben met een consulent.

Bezoekadres: Paul Krugerstraat 1 4382 MA Vlissingen Postadres: Postbus 3000 4380 GV Vlissingen

Doelstelling

Gemeente Vlissingen is dienstverlenend. De gemeente is er voor de gemeenschap en is daarom laagdrempelig en benaderbaar voor iedereen. De gemeente zoekt ook actief het contact en samenwerking met inwoners, ondernemers en organisaties.

 

Mogelijk belang voor Vlissingen en andere organisaties

Gemeente Vlissingen neemt als gesprekspartner deel aan de wijktafel in het Middengebied. De gemeente kan mensen aanspreken op situaties op straat of op gedrag en indien nodig aanpassingen doen of vragen.

 

Contactgegevens

Adres: Paul Krugerstraat 1 4382 MA Vlissingen

Telefoon: 14-0118

E-mail: gemeente@vlissingen.nl

Website: www.vlissingen.nl

Heb je een leuk idee voor Vlissingen?

Laat het ons weten!

Oost-Souburg

Een dorp en kern waar de meeste inwoners van Vlissingen wonen. De omgeving heeft leuke winkels, sociale voorzieningen, scholen en wijkcentra. Het dorp bestaat uit de buurten Kern Oost-Souburg, Zeewijksingel, Groot-Abeele, Schoonenburg en Molenweg en omgeving. Woon jij in Oost-Souburg en wil je meer weten over Oost-Souburg op sociaal en maatschappelijk vlak, dan ben je hier op het juiste adres! Alles over Oost-Souburg  

Middengebied

In het hart van de gemeente ligt de wijk Middengebied. Het is een groot gebied met veel diversiteit in de samenstelling van de wijkbevolking. Er wonen ruim 10.000 mensen, bijna een kwart van alle Vlissingers. Lees alles over het Middengebied.  

Binnenstad

Deze pagina is nog in constructie

Paauwenburg

In de wijk Paauwenburg wonen circa 5.700 mensen in 2.640 huishoudens. De samenstelling is overwegend autochtoon, ca. 25% is van allochtone afkomst. De wijk is gesitueerd aan de westkant van Vlissingen in de nabijheid van strand en zee, gebouwd vanaf halverwege de jaren 60. Lees meer over Paauwenburg.

Groot-Lammerenburg

Bossenburgh, Rosenburg, Lammerenburg, Westerzicht, Papegaaienburg en West-Souburg: ruim wonen aan de rand van de stad. Een wijk met meerdere gezichten. Lees alles over Groot-Lammerenburg.